Nogomet

Dario Šimić: "Vrijeme je da HNS izađe iz svoje čahure"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.12.2017.
Dario Šimić: "Vrijeme je da HNS izađe iz svoje čahure"
Foto: Nikola Movrić

Kandidat za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Dario Šimić prokomentirao je nedemokratičnost izbora za mjesto najviše funkcije u Savezu. S obzirom na nepovjerenje koje je zavladalo među vodstvom HNS-a s jedne i navijača s druge strane, stanje je neodrživo i treba se promijeniti...

Jedan od kandidata za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Dario Šimić nastavlja borbu s vjetrenjačama, da budemo precizniji, statutima HNS-a koji onemogućavaju kandidiranje više ljudi za čelno mjesto Saveza. S obzirom na to da potpise svih županijskih saveza mogu skupiti samo dva kandidata, u pitanje se dovodi legalnost samog procesa kandidature.

"Treba nam ozračje kakvo je bilo 1998. godine. Dosadašnjom politikom vodstvo Saveza prema potencijalnim gradovima domaćinima reprezentativnih utakmica, klubovima i navijačima, to nećemo uspjeti ostvariti. FIFA trenutno broji 211 članica i da biste postali kandidat predsjednika trebate potpise pet država što pokazuje kako krovna nogometna organizacija, unatoč brojnim kritikama, drži visoke demokratske standarde. Vjerujem da bi se i samo vodstvo FIFA-e iznenadilo kako se statut HNS-a potpuno protivi demokratskim standardima", kazao je Šimić u razgovoru s medijima.

Iako je HNS bio prisiljen proširiti Skupštinu na 59 članova i prilagoditi je novom Zakonu o sportu, u samom Statutu ne postoji puno demokratsko pravo, birati i biti biran. HNS je zadržao stara pravila kandidiranja i da se za predsjednika može kandidirati samo onaj koji dobije potporu županijskih saveza.

"Po dolasku na mjesto predsjednika potaknut ću promjene statuta i omogućiti svim članovima normalnu kandidaturu s manjim brojem potpisa podrške. Treba nam više kandidata za rukovodeće funkcije u Savezu jer veći broj kandidata nosi i veći broj kvalitetnih ideja koje našem nogometu mogu donijeti samo koristi. Vrijeme je da HNS izađe iz svoje čahure", zaključio je Šimić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani04.12.2017. u 14:33
    Dario izgleda kao stariji brat ovoga dječaka sa fotografije
    Bogomdani