Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači ponovno ruše osobne rekorde

Sportnet • nedjelja, 10.12.2017.
Hrvatski brzoklizači ponovno ruše osobne rekorde

Na brzoklizačkom međunarodnom natjecanju hrvatski brzoklizači nastavili su s izvrsnim rezultatima. Nakon prvog međunarodnog natjecanja u brzom klizanju Alpe Adria Trophy koje je održano prije mjesec dana u Zagrebu, ovaj vikend nastavljeno je u Beogradu. Prvog dana, Hrvati su srušili 15 osobnih rekorda, od čega je osam rekorda rušeno dva puta zaredom…

I ovaj vikend hrvatski brzoklizači, nakon dvije odvožene discipline, pokazuju nastavak izvrsnih rezultata s dosadašnjih natjecanja. Natjecanju prisustvuje preko 100 brzoklizača iz sedam zemalja (Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska), među kojima je 18 hrvatskih brzoklizača. Hrvatski sportaši u jednom su danu u dvije discipline uspjeli oboriti 15 osobnih rekorda te time dokazati kontinuitet kvalitetnog rada kao i potvrdu izvrsnih rezultata na dosadašnjim natjecanjima.

Na ovom natjecanju na vodećim pozicijama su hrvatski seniori, ali i dva najmlađa brzoklizača. U starijim kategorijama u kojima se natječu hrvatski reprezentativci, senior Ivan Martinić je na prvom mjestu kao i juniorka A, Valentina Aščić, dok je juniorka B, Maja Ivandić na izvrsnom drugom mjestu.

Već spomenuti najmlađi brzoklizači, juniori G, također su zauzeli vodeća dva mjesta, Rene Koprivnjak je na prvom, a Marko Opuhač na drugom mjestu.

U nedjelju se natjecanje završava posljednjom, srednje dugom disciplinom, na 1.000 m te podjelom medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!