Zimski sportovi

Međunarodni olimpijski odbor doživotno suspendirao 11 ruskih sportaša

Petar Jenjić • subota, 23.12.2017.
Međunarodni olimpijski odbor doživotno suspendirao 11 ruskih sportaša
Foto: EPA

Međunarodni olimpijski odbor potvrdio je kako je 11 ruskih sportaša doživotno suspendirano zbog korištenja nedozvoljenih sredstava tijekom Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine...

Već ranije tijekom ovog mjeseca Međunarodni olimpijski odbor zabranio je ruskim sportašima da se natječu pod ruskom zastavom, a danas je nekolicina sportaša iz iste zemlje dobila doživotnu suspenziju.

Naime, prema istrazi i rezultatima Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora, 11 ruskih sportaša završilo je svoje karijere zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava tijekom Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Među suspendiranima je Ivan Skobrev, srebrni i brončani brzoklizač s Olimpijskih igara u Vancouveru, kao i osvajači srebrnih medalja iz Sočija, sanjkašica Tatjana Ivanova i sanjkaš Albert Demčenko. Uz zabranu nastupa, sportašima su oduzete i osvojene medalje.

Podsjetimo, na predstojećim Igrama moći će nastupiti samo oni ruski sportaši koji su pozvani od strane MOO-a, ali kao neutralni, bez zastave i himne.

Suspendirani sportaši:
Tatjana Ivanova i Albert Demčenko - sanjkanje
Ivan Skobrev i Artjom Kuznjecov - brzo klizanje
Nikita Krjukov, Aleksander Besmertnih i Natalia Matvejeva - skijaško trčanje
Ljudmila Udobkina i Maxim Belugin - bob
Tatjana Burina i Anna Ščukina - hokej na ledu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!