Rukomet

Denis Buntić napustio redove Pick Szegeda

Sportnet • srijeda, 27.12.2017.
Denis Buntić napustio redove Pick Szegeda
Foto: EPA

Nakon manje od dvije sezone u redu mađarskog kluba, 35-godišnji hrvatski rukometaš, Denis Buntić, napustio je Pick Szeged. Kako se doznaje, razlog prijevremenog raskida ugovora odluka je trenera kluba Juana Carlosa Pastora.

PIŠE: Jan Šneler

Ovakva odluka španjolskog trenera svakako čudi kada se zna da je Buntić igrao prilično dobro u Ligi prvaka te bio jedan od boljih igrača u klubu. Nije bio pretjerano razgovorljiv Juan Carlos Pastor te je samo kratko izjavio:

"Ne želim više surađivati s Denisom Buntićem", pišu 24 sata.

Takva konstrukcija rečenice može naslutiti kako je došlo do određenog sukoba ili razilaženja u mišljenju koje bi opterećivalo daljnji rad. Ne treba sumnjati da je, ako je stvarno došlo do sukoba, puno jednostavnije i manje štetno za klub, riješiti se hrvatskog igrača.

Nakon što je igrao za bosanskohercegovački Izviđač, zagrebački Medveščak, Cimos iz Kopera, Ademar Leon te postigao najveći uspjeh s Kielceom osvojivši Ligu prvaka, Buntić će nakon Pick Szegeda morati pronaći novu sredinu. Jedno od mogućih destinacija, što je svakako zanimljivo hrvatskim medijima je i PPD Zagreb, koji se upravo riješio Žarka Markovića te bi im Buntić dobro došao u popunjavanju redova.

S obzirom na to da su rukometaši na reprezentativnoj stanci pred predstojeće Europsko prvenstvo, pitanje je hoće li Buntić svoj status riješiti odmah ili će pričekati kraj europske smotre. Ono što je sigurno jest činjenica da usprkos 35 godina, Buntić svakako može odigrati još barem jednu sezonu na visokoj razini, što je uostalom i pokazao igrama u Mađarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!