Rukomet

Vratar Nexea na vratima Austrije: "Hrvatska već dugo živi za ovo Europsko prvenstvo"

Branimir Korać • petak, 12.01.2018.
Vratar Nexea na vratima Austrije: "Hrvatska već dugo živi za ovo Europsko prvenstvo"

Prvi nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj Austrijanci će odraditi danas protiv Bjelorusije od 18:15 i to im je vjerojatno ključna utakmica u borbi za drugi krug. Na vratima Austrije stajat će Kristian Pilipović, prvi vratar Nexea...

Pilipović je jako dobro upoznat sa situacijom u Hrvatskoj, od ove sezone na vratima je Nexea i tvrdi kako je u Hrvatskoj već duže vrijeme "na snazi" rukometna groznica.

"Već jako dugo Europsko prvenstvo je prisutno u Hrvatskoj. Posvuda se nalaze reklamni panoi, brojni plakati, na televizijskim programima nebrojene su reklame posvećene Europskom prvenstvo, nacija jedva čeka početak", ističe Pilipović.

Njemu je ovo prvo veliko natjecanje u karijeri. "Ovo mi je prvo europsko prvenstvo, to je nešto o čemu sam dugo sanjao."

Najiskusniji austrijski igrač Vytautas Ziura odlučio se staviti na raspolaganje reprezentaciji i pomoći joj na Europskom prvenstvu. Srednji vanjski Fiversa prekinuo je reprezentativnu karijeru nakon Svjetskog prvenstva 2015. godine, ali ovaj 38-godišnjak ipak se reaktivirao kako bi pomogao u dva važna kvalifikacijska susreta s BiH i zatim na Europskom prvenstvu.

"Ovdje sam kako bih pomogao, znamo da nam jako treba ta pobjeda protiv Bjelorusije i snažno ćemo se boriti svih 60 minuta", istaknuo je Ziura kojem će ovo biti posljednji nastupi u reprezentaciji.

Njegovim priključivanjem zadovoljan je i izbornik Patrekur Johannesson koji je dobio još jednog iskusnog igrača u rotaciji. "Vytas dobro poznaje moj sustav i može bez problema u svakom trenutku uskočiti. Spreman je pomoći, a ja znam što od njega mogu dobiti."

Ziura je uz Thomasa Bauera i Roberta Webera jedini austrijski igrač koji je nastupio na europskim prvenstvima 2010. i 2014. godine te na svjetskim prvenstvima 2011. i 2015. godine.

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • darmar12.01.2018. u 15:41
    sretno KIKI
    darmar