Ostali sportovi

HOO: Odluka o stjegonoši za ZOI na 13. sjednici Vijeća u petak u Čepinu

Sportnet • četvrtak, 01.02.2018.
HOO: Odluka o stjegonoši za ZOI na 13. sjednici Vijeća u petak u Čepinu
Foto: FaH

Tjedan dana uoči Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, na koje Hrvatska šalje 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta, 13. sjednicu u aktualnom sazivu održat će (u petak, 2. veljače 2018., u 10 sati) Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Nakon nedavnog gostovanja „olimpijske vlade“ u Splitu, na redu je slavonska destinacija - Čepin kod Osijeka, a domaćin je tvrtka Žito d.o.o.

Pred članovima Vijeća je 19 točaka dnevnog reda, a medijski najatraktivnije zasigurno će biti odluke o imenovanju olimpijske delegacije i stjegonoše na Igrama u Pjongčangu.

Budući da je početak godine, razmotrit će se prijedlog Pravilnika o kategorizaciji sportaša te prijedlozi korisnika razvojnih programa i visine novčane potpore koju će primati u 2018. godini. To se, dakako, odnosi i na korisnike olimpijskog programa, kao i na HOO-ov program sufinanciranja trenera. Osim toga, na dnevnom redu će biti i brojna revizorska izvješća.

Članovi Vijeća odlučit će i o novom mandatu članova Upravnog vijeća Hrvatske olimpijske akademije, kao i o davanju pozitivnog mišljenja nacionalnim savezima za šest sportskih natjecanja u Hrvatskoj tijekom ove i iduće godine. Na sjednici u Čepinu potporu Vijeća HOO-a trebao bi dobiti i hvalevrijedan projekt Sportske knjižnice HOO-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!