Tenis

Favoriti uz tešku muku prošli prvo kolo, Ruud i Martin sigurni

Sportnet • utorak, 06.02.2018.
Favoriti uz tešku muku prošli prvo kolo, Ruud i Martin sigurni
Foto: EPA

U 1. kolu ATP turnira u ekvadorskom Quitu, većih iznenađenje nije bilo ali favoriti nisu imali lagani posao te im je dugo trebalo da slome otpor protivnika...

PIŠE: Jan Šneler

Peti nositelj turnira, Victor Estrella nakon nešto manje od dva sata uspio je slomiti otpor brazilskog tenisača Belluccija. Prvi set krenuo je dobro za Estrellu koji je odmah breakom došao do prednosti, no već u drugom gemu Bellucci vraća izgubljeni servis. Drugu šansu dobio je dominikanski tenisač u petom gemu, no ponovno Bellucci vraća stvari na početak u sljedećem gemu.

Igra mačke i miša okončana je u desetom gemu kada Bellucci oduzima servis Estrelli. Ovoga puta tenisači su zamijenili uloge te je prvi do breaka došao Brazilac, a na žalost Estrelle, povratka više nije bilo te Bellucci uzima prvi set sa 6:4. U drugom setu, prilike za break bilo je malo. Tenisači su dobro servirali i tako onemogućili protivniku da lagano dođe do seta.

Ipak, u devetom gemu, Estrella radi korak više i uzima ključni servis protivniku. Nevjerojatno, ali Bellucci je već u sljedećem gemu lagano mogao vratiti izgubljeno. Imao je velikih 0:40 i tri break prilike, no nije uspio i Estrella sa 6:4 produžuje meč. U konačnoj dionici igre, Bellucci je potpuno izgubio ritam te je Estrella prilično lagano, s dva breaka došao do 6:2 i za 35 minuta okončao treći set i ušao u drugi krug turnira.

Nešto više od 90 minuta bilo je potrebno Casperu Ruudu da svlada Carlosa Berlocqa s 2:0 u setovima. Prvi set pružio je određenu zanimljivost iako je Ruud bio puno kvalitetniji i mogao u više navrata doći do breaka. Konačno, to mu je nakon četiri propuštene prilike, uspjelo u 12. gemu, te je sa 7:5 slavio u prvom setu.

U drugom setu, dvojbe nije bilo. Berlocq se potpuno pogubio, Rudd je nanjušio priliku i za manje od pola sata riješio pitanje pobjednika. Tri puta je oduzimao servis protivniku i sa 6:0 zaključio meč.

Slično kao i Rudd, Andrej Martin na terenu je proveo tek nešto više od 90 minuta u meču protiv Dutre Da Silve. Prvi set obilježio je veliki broj neiskorištenih break prilika. Da Silva ih je propustio pet, dok je Martin bio neuspješan u tri navrata. Spretniji je na kraju bio slovački tenisač koji je u 12. gemu oduzeo servis protivniku i sa 7:5 slavio u prvom setu.

U drugom setu, prvi je do breaka došao Da Silva. Imao je Da Silva prednost od 3:1, no s dva breaka u šestom i desetom gemu, Martin preokreće rezultat te rutinski dolazi do pobjede u prvom kolu.

ATP Quito, 1. kolo:
Corentin Moutet (Francuska) - Adrian Menendez-Maceiras (Španjolska) 6:4 (5)6:7 6:2
Rogerio Dutra Da Silva (Brazil) - Andrej Martin (Slovačka) 5:7 4:6
Pablo Andujar-Alba (Španjolska) - Stefano Travaglia (Italija) 4:6 7:5 5:7
Casper Ruud (Norveška) - Carlos Berlocq (Argentina) 7:5 6:0
Victor Estrella (Dominikanska Republika) - Thomaz Bellucci (Brazil) 4:6 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!