Rukomet

Nik Tominec: "Odlučio sam u nastavku karijere nastupati za rukometnu reprezentaciju Švicarske"

Sportnet • utorak, 20.02.2018.
Nik Tominec: "Odlučio sam u nastavku karijere nastupati za rukometnu reprezentaciju Švicarske"

Povremeni i sada već bivši hrvatski reprezentativac, 27-godišnje desno krilo Kadetten Schaffhausena Nik Tominec, odlučio je zamijeniti hrvatski dres onim švicarskim...

PIŠE: Jan Šneler

Nik Tominec rođen je 1991. godine u Švicarskoj te je od početka svoje karijere, unatoč tome što je mogao nastupati za slovensku (otac Slovenac) i švicarsku reprezentaciju, odabrao hrvatsku nacionalnu selekciju.

Tominec nije puno nastupao za Hrvatsku, poglavito zato što je rukometna reprezentacija na njegovoj poziciji bila dobro pokrivena Ivanom Čupićem, Zlatkom Horvatom, Vedranom Zrnićem te povremeno i sadašnjim krilom Nantesa Jerkom Matulićem. Ipak, Tominec je 2013. godine osvojio srebro s Hrvatskom na Mediteranskim igrama.

"Kao igrač koji je u zadnjih pet godina bio uvršten na širi popis igrača reprezentacije Hrvatske, odlučio sam da ću u budućoj sportskoj karijeri nastupati za rukometnu reprezentaciju Švicarske. Još kao dijete sam sanjao kako c´u jednog dana igrati za Hrvatsku, iako potječem od roditelja različitih nacionalnosti, oca Slovenca i majke Hrvatice, a pri tome sam još i odrastao u Sˇvicarskoj, pa sam eto slijedom svih tih okolnosti osoba s čak tri državljanstva", započeo je svoje obrazloženje Tominec za Balkan-Handball.

Iako se promjena reprezentacije često gleda kroz prizmu nekih internih sukoba ili razlikovanja u interesima, Tominec oštro naglašava kako nema nikakvih zamjerki prema Hrvatskom rukometnom savezu kao niti igračima s kojima je dijelio svlačionicu.

"U vrijeme mandata izbornika Goluže bio sam nekoliko puta pozvan u reprezentaciju, sˇto me učinilo neizmjerno sretnim i ponosnim. Nakon toga je uslijedila promjena izbornika. Bivsˇi izbornik Babić me samo jednom pozvao na pripremni turnir u Umag. Tu sam osjetio kako on na mene ne računa. Cijelo to vrijeme su me Švicarci, svako toliko, pitali da igram za njih. Ja sam uporno odbijao sve njihove pozive, te im rekao kako ću čekati i dalje na Hrvatsku, jer sam računao da ću dobiti pravu šansu", ističe budući švicarski reprezentativac.

Do šanse koju je gorko očekivao nije došlo, što nije niti čudno jer i sam Tominec ističe kako su Horvat i Čupić vrhunski igrači i u ovom trenutku bolji od njega. Na kraju, Tominec je zaključio svoje izlaganje lijepom porukom kojom je pokazao kako činjenica da je izabrao drugačiji put ne znači da želi "spaliti" sve mostove s bivšom selekcijom.

"Želim hrvatskom rukometu, i naravno, reprezentaciji Hrvatske i svim igračima, u daljnjim nastupima sve najbolje! Osobno ću se uvijek osjećati kao dio tog tima", zaključio je Nik Tominec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9221.02.2018. u 11:22
    nikakva šteta za hrvatsku, plakat za njim je isto ko za bosancem tarabochijom (sad je Harabokić). treba dati priliku mlađima koje ne pokolebavaju ta nepozivanja. dok je goluža bio izbornik jedino pozive nisu dobivali oni koji vrijede
    tomahawk92