Vodeni sportovi

Izabrano novo vodstvo Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

Sportnet • ponedjeljak, 12.03.2018.
Izabrano novo vodstvo Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

U subotu, u Omišu je održana Izvanredna izborna skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja na kojoj je izabran novi predsjednik HSDP-a, kao i novi Izvršni odbor. Za novog predsjednika izabran je Milan Žužić.

Nakon što je 17. veljače 2018. propao pokušaj održavanja redovne godišnje skupštine Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, koja se trebala održati u Rijeci, dosadašnji predsjednik HSDP-a Domagoj Krpina podnio je neopozivu ostavku na svoju dužnost koju su članovi Skupštine HSDP-a jednoglasno prihvatili. Samim činom prihvaćanja ostavke dosadašnjeg predsjednika, Skupština HSDP-a je donijela odluku o raspuštanju dosadašnjeg Izvršnog odbora čime su se stekli uvjeti za provođenje izbora novog vodstva HSDP-a. Za funkciju predsjednika bile su istaknute dvije kandidature i to: Milana Žužića iz KDPSR Poreč te Nikše Barbarića iz ŠU „MPHDP“ Stari Grad.

Nakon provedenog javnog glasovanja za novog predsjednika izabran je Milan Žužić kojeg je podržalo više od polovice prisutnih članova Skupštine. U nastavku sjednice pristupilo se izboru novog Izvršnog odbora, a na prijedlog novoizabranog predsjednika. Novi Izvršni odbor izabran je gotovo jednoglasno i to u slijedećem sastavu: Nikša Barbarić, Milivoj Mirosavac, Miloš Španjol, Boris Korbar i Krešimir Bošković.

Skupština HSDP-a je uz brojne druge odluke izabrala i najbolje te najperspektivnije daljinske plivače u 2017. godini. Na osnovu utvrđenih kriterija za najbolju plivačicu izabrana je Doris Beroš (KDP Split), za najboljeg plivača Filip Husnjak (KDPSR Poreč), dok su za najperspektivnije odabrani Lana Punek (KDPSR Poreč) i Leon Martinjaš (KDP Primorje).

U raspravi o kalendaru natjecanja za ovu godinu, donesena je odluka da Izvršni odbor treba donijeti konačan kalendar natjecanja najdalje do 15. travnja ove godine te da treba poduzeti dodatne napore za popularizaciju daljinskog plivanja u Republici Hrvatskoj. Prema okvirnom kalendaru koji je predstavljen na Skupštini prvo službeno natjecanje u novoj sezoni biti će Državno prvenstvo na 5000 m u bazenu koje će se održati 22. travnja 2018. u Rijeci dok bi sezona CRO CUP-a trebala započeti 16. lipnja u Splitu na 3. Jadranovom plivačkom maratonu.

Posljednje natjecanje u CRO CUP-u planirano je za 8. rujna kada je na rasporedu tradicionalni 20. plivački maraton Sv. Eufemije u Rovinju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!