Zimski sportovi

Daria Obratov: "Na ZOI u Pekingu 2022. u sanjkaškom paru sa sestrom"

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Daria Obratov: "Na ZOI u Pekingu 2022. u sanjkaškom paru sa sestrom"
Foto: FaH

Sanjkaška olimpijka Daria Obratov boravila je u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), gdje je s predsjednikom Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom razgovarala o debitantskom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače) te o planovima za novi olimpijski ciklus.

Predsjednika Zlatka Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave:

"Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom…"

U razgovoru su se dotaknuli i spominjane možebitne suradnje s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem:

"Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali, budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković", ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude „plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka“.

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u „singlu“.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!