Zimski sportovi

Kamil Stoch odnio pobjedu na letaonici na Planici

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
Kamil Stoch odnio pobjedu na letaonici na Planici
Foto: EPA

Prvog dana natjecanja na Planici Kamil Stoch potvrdio je status najboljeg skakača današnjice. Nebitno je li riječ o skakaonici ili letaonici, Stoch uredno niže pobjede...

Kamil Stoch i na Planici potvrđuje dominaciju, s dva odlična leta odletio je do pobjede na legendarnoj letaonici. U konačnici je slavio s tri i pol boda prednosti nad Johannom Andreom Forfangom.

Stoch je samo nastavio sa sjajnim nastupima, nakon što je izrazito uvjerljivo slavio na Raw Air turneji, vikend na Planici otvorio je novom pobjedom.

U prvoj seriji odletio je na 245 metara da bi u drugoj bio 11 metara kraći, ali svejedno bilo je itekako dovoljno za ukupnu pobjedu.

Stoch je konstanta, ali su konstanta i Norvežani koji su nastavili s kontinuitetom odličnih nastupa. Ovaj put imali su trojicu u prvih pet i još jednog među osam najboljih čime su definitivno nacija s najvećom širinom ove sezone.

Forfang je završio odmah iza Stocha, a u sendvič između Norvežana ušao je Stefan Kraft koji je završio kao treći. Odmah iza njega bili su Robert Johansson i Anders Fannemel.

Konačno svojim nastupom može biti zadovoljan Robert Kranjec koji je napokon ostvario solidan rezultat plasmanom na deseto mjesto.

Planica:
1. Kamil Stoch (Poljska) 455.9
2. Johann Andre Forfang (Norveška) 452.2
3. Stefan Kraft (Austrija) 443.0
4. Robert Johansson (Norveška) 438.8
5. Anders Fannemel (Norveška) 433.1
6. Richard Freitag (Njemačka) 431.2
7. Junshiro Kobayashi (Japan) 426.2
8. Andreas Stjernen (Norveška) 422.5
9. Dawid Kubacki (Poljska) 416.8
10. Robert Kranjec (Slovenija) 412.7
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!