Ostali sportovi

Najbolji BMX reprezentativci razvalili osječki skate park

Sportnet • četvrtak, 05.04.2018.
Najbolji BMX reprezentativci razvalili osječki skate park

Osijek postaje regionalno središte za urbane sportove, a to nam dokazuju i mađarski BMX reprezentativci, koji su svoj boravak u Osijeku posvetili pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Njih 18 treniralo je u najvećem i najbolje opremljenom skate parku u Jugoistočnoj Europi u kojem se od prošle godine može koristiti i foampit – bazen sa spužvama za učenje trikova. Kako u regiji ne postoji sličan kompleks, Osijek će u narednom periodu biti središte priprema za urbane sportove za Olimpijske igre.

„Osječki skate park odgovara svim zahtjevima profesionalnih reprezentativaca i vrhunskog sporta, a takve uvjete u Mađarskoj nažalost nemamo. Za nas je ovo zaista velika stvar - prvi puta imamo nacionalnu reprezentaciju u ovom sportu te napokon imamo izvrsno mjesto za kvalitetne pripreme i uvježbavanje novih trikova“, istaknuo je predstavnik mađarske reprezentacije Robert Pichler.

“Ovo je najbolji skate park u kojem sam trenirao do sada - ima upravo ono što nama treba. Ekipa iz Udruge Pannonian ugostila nas je na najbolji mogući način, a kroz ovaj trening kamp povećale su se mogućnosti za što bolji plasman na Olimpijskim igrama. Osijek je zaista zanimljiv grad - bogat je povijesnim znamenitostima, a ne zaostaje ni za urbanom glazbenom i kulturnom scenom. Jedva čekam 19. Pannonian Challenge”, izjavio je jedan od mađarskih reprezentativaca Tamas P. Nagy.

Među ovom zanimljivom ekipom našle su se i dvije sportašice koje nikako ne zaostaju u trikovima za svojim kolegama.

“Ovo je zaista bila divna prilika jer će skate park na OI biti vrlo sličan osječkom, a upravo to je prednost treniranja kod vas. Zaista mi je bio gušt trenirati u Osijeku jer, nažalost, u Mađarskoj nemamo dobro opremljen park”, istaknula je mađarska reprezentativka Orsolya Győrfy.

Uz to, u skate parku se pripremaju i neki novi poligoni za treniranje ekstremnih sportova. Tako će se u budućnosti izgraditi i poligoni za MTB i Dirt discipline ali i staza za BMX race. Hrvatska za sada još uvijek nema reprezentaciju za Olimpijske igre, a predstavnici Udruge Pannonian nadaju se da će se ona osnovati do kraja godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!