Ostali sportovi

Mitas Team i Swissgirls pokorili kvarnerske otoke

Sportnet • ponedjeljak, 16.04.2018.
Mitas Team i Swissgirls pokorili kvarnerske otoke

Na utrci Mitas 4 Islands trijumfirali su Česi i Švicarke. Ovogodišnju utrku obilježili su veliki peh Belgijaca i Brazilke koje su prštale pozitivnom energijom. Hrvati najjači u kategoriji Masters...

Na pobjedničko su se postolje utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands zasluženo uspele Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss. Njihov tim Swissgirls prvi je iz ženske kategorije ušao u cilj sve četiri etape utrke – na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Ukupni su pobjednici u muškoj kategoriji Česi Filip Adel i Michal Kanera. Njihov Mitas Team sve je etape završio na drugom mjestu dok su se na prvom mjestu u četiri etape izmijenila tri tima.

U ciljnu arenu zadnje etape koja je krenula iz središta Malog Lošinja, a završila u Sunčanoj uvali, prva je stigla češka sporitelna - Accolade 1, tj. češki vozači Matouš Ulman i Pavel Bound.

Najbolji hrvatski predstavnici Đani Simčić i Anthony Bilić koji čine Adrenalina Giant MTB Team, zauzeli su 14. mjesto.

Prvo mjesto domaći su natjecatelji Ivica Mesarić i Pavao Roset iz tima Husqvarna MTB osvojili u kategoriji Masters.

Posljednja etapa utrke, ona na Lošinju, bila je najkraća – imala je samo 40 kilometara, ali je bila tehnički najzahtjevnija. Natjecateljima je to bila posljednja prepreka koju su morali svladati kako bi dobili titulu finisher. Ona podrazumijeva da je biciklist u četiri dana kroz četiri etape u zadanom vremenu svladao 270 kilometara i preko 5000 metara visinskog uspona.

„Najveći peh utrke imali su Belgijci Leyn Donavan i Ghekiere Justine iz tima ovaj put znakovitog imena Double Trouble. Prvi je svega nekoliko kilometara prije cilja pao s bicikla nakon čega je morao odustati od završetka utrke. Budući da se utrka vozi u timu od dva vozača i oba moraju ući u cilj s vremenskom razlikom manjom od dvije minute, članovi tima Double Trouble ostali su bez titule finishera“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.

U ciljnoj areni svoj su ples sreće otplesale Brazilke Luciana Cox i Adriana Boccia koje čine Flower People Team. Djevojke koje voze cvijećem ukrašene bicikle i nose kacige s ticalima, neobične naočale i plašteve superjunakinja, mame osmijehe gdje god se pojave.

„Na etapnim utrkama brdskog biciklizma sudjelujemo od 2009. godine i svaka nam utrka završava posebnom koreografijom. U tome smo dosljedne čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima, npr. kad smo pothlađene kroz snijeg vozile utrku u Kanadi. Za razliku od tih uvjeta, ovdje je prekrasno. Uživamo u lijepom vremenu i svemu što Kvarner nudi zaljubljenicima u adrenalinske sportove. Zato ćemo ovdje ostati još nekoliko dana i obalu istraživati veslajući kajakom“, kazala je Adriana Boccia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!