Ostali sportovi

Najveći regionalni sajam sporta od ove godine u Poreču

Sportnet • srijeda, 25.04.2018.
Najveći regionalni sajam sporta od ove godine u Poreču

U listopadu ove godine održat de se novo, bogatije i atraktivnije izdanje Sport Festa. Ova velika sportska priča predstavlja novi i moderniji koncept sajma. S naglaskom na sportsku konferenciju ove godine organizatori planiraju dovesti velike sportske ikone i okupiti 20 govornika s bogatim iskustvom iz raznih sportskih grana.

U Zagrebu je održano prvo službeno predstavljanje Sport Festa 2018. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja prvog takvog sajma sporta u Zagrebu, Sport Fest se ove godine seli na morsku lokaciju – i to u Poreč. Novi koncept Sport Festa dolazi u bogatijem, većem i atraktivnijem izdanju.

Izvršni direktor projekta, Alan Balen, predstavio je jedinstveni koncept Sport Festa s naglaskom na tri glavne komponente – zabava, sajam i konferencija. Sportske aktivnosti ove godine zauzet će parter sportskog centra Žatika, dok će avanturistički sportovi biti predstavljeni oko same dvorane. Ovom prigodom posebno je naglasio sljedeće: „Vjerujem da će Sport Fest 2018 preskočiti letvicu visoko postavljenih standarda organizacije od prošle godine. Promjenom lokacije želimo širiti našu sportsku priču, a naš će uigrani tim i ove godine uložiti svoju veliku energiju kako bi i ovogodišnji događaj bio na najvišoj mogućoj razini.“

Uz prezentacijski dio, organizatori su najavili i dvodnevnu sportsku konferenciju s naglaskom na sportski menadžment. Konferencija će okupiti 20 govornika s bogatim iskustvom iz raznih sportskih grana. Jednako kao i sajamski dio Sport Festa i konferencija će se održati unutar sportske dvorane Žatika gdje se očekuje više stotina posjetitelja.

Kao suorganizatori, uključili su se i Grad Poreč i Sportska zajednica grada Poreča s kojima cijeli projekt dobiva novu dimenziju. Zamjenica gradonačelnika Poreča, Nadia Štifanić Dobrilović poručila je: „Krajem ove godine, dovršetkom izgradnje nove osnovne škole, Porečanke i Porečani će na raspolaganju imati sveukupno sedam javnih dvorana, a uz još dvije privatne dvorane, Poreč zasigurno može sebe nazvati gradom sporta. Imamo vrlo velik broj rekreativaca u čak 48 sportskih klubova, što za manji grad poput Poreča znači mnogo, a Sport Fest će nam omogućiti veću vidljivost i prepoznatljivost. Dvorana Žatika omogućuje nam da se i u tom području pozicioniramo kao dobar grad domaćin, a dovođenje sajma Sportfest to i potvrđuje.“

Zahvaljujući podršci partnera, od ove godine ulaz na sajam je besplatan. S druge strane, ulaznice za konferenciju bit će dostupne kroz program ranih prijava (early bird) te nagradne igre o kojima će posjetitelji više moći saznati putem službenih kanala Sport Festa na društvenim mrežama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!