Ostali sportovi

Veliki povratak Radovana Malevića na klupu hrvatskih prvaka odbojkaša Mladosti

Sportnet • četvrtak, 03.05.2018.
Veliki povratak Radovana Malevića na klupu hrvatskih prvaka odbojkaša Mladosti
Foto: Ivana Strahija

Najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, HAOK Mladost, aktualni nacionalni prvak i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, žestoko je krenuo u pripreme za novu sezonu usput lansiravši vijest koja je iz kluba uz Savu poprilično glasno odjeknula.

"HAOK Mladost je od 1. svibnja dobila novog trenera muške seniorske ekipe, a to je gospodin Radovan Malević koji je ovdje već radio i koji je dijete Mladosti", otkrio je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović veliki povratak ovog vrhunskog trenera u hrvatsku odbojku.

"Prije svega želio bih se zahvaliti i bivšem treneru Ljubomiru Travici za sve što je napravio u protekloj sezoni i dijelu sezone od godinu prije i zaželjeti mu puno uspjeha na klupi reprezentacije Makedonije koju je preuzeo. Novom treneru Mladosti želimo puno sportskih uspjeha. Očekujemo od njega prije svega napredak mladih igrača, ali i svih ostalih ovdje da naprave jedan iskorak kako radi sebe tako i radi kluba i isto tako da nastavimo ovim putem kojim smo do sada koračali", poželio je Antunović.

Novi-stari trener nije krio zadovoljstvo povratkom, kako kaže „svom domu“.

"Vratio sam se u voljeni klub nakon sedam godina. Zatekao sam jedan materijal koji me jako razveselio nakon prvog odrađenog treninga. Mislim da će u narednom periodu ovaj tim uspjeti pokazati i europsku kvalitetu, a na meni je zapravo da vratim onaj duh i borbenost koju je Mladost kao klub imala i koju uvijek treba imati. Naročito ćemo raditi na planu razvoja najmlađeg dijela ekipe, a učinit ćemo sve da pojačamo tim, jer imamo i ozbiljnu namjeru prijaviti Ligu prvaka ove godine tako da se i tom dijelu jako veselim. Malo je reći da sam oduševljen stanjem koje sam zatekao i činjenicom kako ljudi vode klub danas. Veliko i ugodno iznenađenje me dočekalo i s velikim zadovoljstvom ću odraditi ono što smo se dogovorili, a to su dvije godine. Za dalje ćemo vidjeti", poručio je trener Malević.

Ponovnoj suradnji sa svojim bivšim izbornikom u hrvatskoj reprezentaciji veseli se i najiskusniji mladostaš, kapetan hrvatskih prvaka, Inoslav Krnić.

"Upravo smo završili prvi trening s novim trenerom. Bio je to lagani uvod nakon 2-3 tjedna malo lakšeg tretmana i odmora od naporne sezone. Trenera Malevića poznajem iz bivših dana s reprezentacijom, imamo lijepe uspomene, lijepu suradnju u prošlosti tako da se nadam da će tako biti i u budućnosti. Gledamo pozitivno naprijed, imamo sada jedan vremenski period u kojem možemo dosta raditi na nekim osnovama odbojkaške igre i vjerujem da ćemo se s vremenom upoznati svi zajedno i krenuti naprijed u ostvarivanje novih ciljeva koje je klub zacrtao", komentirao je Krnić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!