Ostali sportovi

Tea Šojat pozitivna na dopinškom testiranju izvan natjecanja

Sportnet • srijeda, 16.05.2018.
Tea Šojat pozitivna na dopinškom testiranju izvan natjecanja
Foto: EPA

Hrvatska reprezentativka u dizanju utega Tea Šojat bila je pozitivna na dopinškom testiranju koje je odrađeno u veljači te joj je izrečena suspenzija...

Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriven je testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.

Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018.

Nakon provedene inicijalne revizije nalaza, razvidno je da se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku) te je HZTA inicirao stegovni postupak.

Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka te joj je određena privremena suspenzija.

Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!