Nogomet

SAD, Meksiko i Kanada dobili organizaciju Svjetskog prvenstva 2026. godine

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2018.
SAD, Meksiko i Kanada dobili organizaciju Svjetskog prvenstva 2026. godine
Foto: EPA

FIFA je odlučila o domaćinu Svjetskog prvenstva 2026. godine, a domaćinstvo je dobila zajednička ponuda SAD-a, Meksika i Kanade koji su dobili prednost nad Marokom...

Svega dvije ponude bile su pred članicama Fife na kongresu u Moskvi, favorizirana zajednička SAD-a, Meksika i Kanade te ona Maroka koja je u posljednje vrijeme dobivala sve više pristaša.

Na kraju je glasovanjem domaćinstvo pripalo zajedničkoj ponudi pa će tako SAD prvi put nakon 1994. godine, a Meksiko prvi put nakon 1986. godine, ugostiti utakmice Svjetskog prvenstva.

Marokanci su igrali na kartu činjenice da je afrički kontinent samo jednom ugostio završnicu svjetskog prvenstva i to 2010. godine kada je odigravano uz zvukove vuvuzela u Južnoj Africi.

U konačnici FIFA je ipak zaključila kako je zajednička kandidatura najbolji izbor pa će tako najbolje reprezentacije svijeta za osam godina u SAD-u, Meksiku i Kanadi biti u borbi za titulu svjetskih prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis13.06.2018. u 18:19
    šteta da su gamad iz sjeverne amerike dobila turnir, međutim, uzeći u obzir da je gnjida infantino instaliran kako bih se prodavao kao kurva naboljim mušterijama, očekivano. dobro da ću imati pametnija posla u to vrijeme.
    cameosis
  • ManchaVerde13.06.2018. u 13:21
    Prema wikipediji, u Meksiku i Kanadi se igra po 10 utakmica, a u SAD ostalih 60. Dakle, ovo je zajednička organizacija kao što je NBA liga Američko-Kanadska
    ManchaVerde