Ostali sportovi

Tijana Tkalčec u finalu Svjetskog kupa u Guimaraesu

Sportnet • četvrtak, 14.06.2018.
Tijana Tkalčec u finalu Svjetskog kupa u Guimaraesu

Državna prvakinja u preskoku Tijana Tkalčec plasirala se u finale Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu...

Nakon finala na prethodna dva natjecanja, onima u Osijeku i u Kopru, Tijana Tkalčec i na trećoj je postaji Svjetskoga kupa osigurala nastup u finalu. Prvoga dana kvalifikacija u dvorani "Pavilhao Multiusos de Guimaraes" Tijana je s ocjenom 13,325 bila trećeplasirana na preskoku. Tijanin prvi skok ocijenjen je s 13,600, dok je drugi imao nešto nižu ocjenu - 13,050.

"Bilo je u redu, ne baš dobro jer nisam u potpunosti zadovoljna izvedbom drugog skoka. Prvi je bio super i ne bih imala ništa protiv da ga isto tako odradim u finalu u subotu. Za drugi skok se ipak nadam da ću malo popraviti. Sad imam jedan dan za odmor i oporavak, jer zglobovi su ipak malo stradali od toliko natjecanja", osvrnula se Tkalčec.

Prvo mjesto u kvalifikacijama preskoka zauzela je Koreanka Seojeong Yeo s ocjenom 13,700, a drugo Britanka Emily Thomas (13,400). Druga hrvatska predstavnica u ovoj disciplini Ema Kajić natjecanje je završila kao deveta s osvojenih 12,950 bodova te će biti prva rezerva za subotnje finale.

U muškoj konkurenciji nastupili su Kristijan Vugrinski i Jakov Vlahek, obojica na konju s hvataljkama. Vugrinski je s osvojenih 12,800 bodova zauzeo devetu poziciju što znači da će biti prva rezerva za finale, dok je Vlahek s ocjenom 12,550 bio 13. Finale preskoka, ali i konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!