Tenis

Hrvatski teniski savez dobio novo vodstvo, Nikolina Babić izabrana za predsjednicu

Sportnet • četvrtak, 21.06.2018.
Hrvatski teniski savez dobio novo vodstvo, Nikolina Babić izabrana za predsjednicu
Foto: Kristijan Komarica

Jednoglasnom podrškom nazočnih na Skupštini održanoj u četvrtak u Zagrebu Čakovčanka Nikolina Babić izabrana je za predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza za predstojeće dvije godine, odnosno do isteka mandata prethodnog predsjednika Franje Lukovića...

Od 41 člana Skupštine bilo su nazočna 33, a svi su bez rezerve podržali jedinu pristiglu kandidaturu.

"Ovo je velika čast i obaveza. Čast zato što je temelj za moja kandidaturu došao od ljudi iz tenisa, stoga im zahvaljujem na potpori", rekla je Nikolina Babić netom nakon izbora.

"Morat ćemo puno raditi. Inzistirat ću na sustavu, timskom radu i odgovornosti. Struka će nam biti u prvom planu. Prioritetni cilj nam je vratiti djecu na teniske terene, omasoviti turnire, jer danas imamo poluprazne ždrjebove od 12 do 18 godina. Gotovo da nemamo zastupnike na juniorskim Grand Slam turnirima i to govori o nesustavnom radu posljednjih nekoliko godina."

"Struka i djeca su nam broj jedan i glavna poruka će biti vratiti tenis u Hrvatski teniski savez gdje su svi dobrodošli. Otvoreni smo za pozitivnu kritiku, da svatko da svoj doprinos. HTS je toliko jak koliko su jake regije. Također, moramo se odmah posvetiti organizaciji predstojećeg polufinalnog susreta Davis Cupa protiv SAD-a", zaključila je Babić.

Na Skupštini je razriješen dosadašnji Upravni odbor, te izabrano devet od ukupno 15 članova novog. U njemu su Franc Regina, Ivan Cerović, Krešimir Bubalo, Bojan Ružić, Mario Pavić, Petar Mirić, Davorin Prpić, Neven Nakić i Mihovil Švigir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!