Nogomet

Modrić: "Englezi su trebali biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku"

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Modrić: "Englezi su trebali biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku"
Foto: FaH

Kapetan Hrvatske, Luka Modrić, u razgovoru za britanski ITV Sport, otkrio je kako ih je iznimno motivirali podcjenjivačka atmosfera engleskih medija...

Dobro su poznata dva lica otočkih medija. Jedno je ono euforično, pretjerano optimistično i naravno podcjenjivačko. Drugo je dijametralno suprotno, grubo, ponižavajuće i defetističko. S tim se moraju nositi svi engleski sportaši, ponajprije nogometaši, no engleski mediji ne shvaćaju da su porukama podcjenjivanja iznimno motivirali hrvatske igrače.

"Engleski novinari i komentatori na televiziji podcijenili su Hrvatsku i napravili ogromnu grešku. Sve njihove riječi smo upili, čitali komentare i rekli: "Sad ćete vidjeti tko će biti umoran". Trebali bi biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku. Nismo bili nimalo umorni. Dominirali smo fizički i mentalno u svim aspektima igre. Trebali smo završiti susret i prije produžetaka", rekao je Luka Modrić za ITV Sport.

Kapetan Hrvatske potvrdio je ono što smo svi znali i što je bilo toliko iritantno proteklih dana. U jednoj emisiji britanskog BBC-a, nekadašnji veliki igrači Rio Ferdinand i Alan Shearer iznimno su podcijenili Hrvatsku. Shearer je govorio da neki igrači izgledaju "mrtvo na terenu", dok je Ferdinand najavljivao pobjedu Engleske s dva ili tri razlike. Takav pristup i takvo razmišljanje donijeli su im borbu za treće mjesto jer u finale ide Hrvatska.

"Ovo je nevjerojatno postignuće. San se ostvario. Nakon toliko dugo ušli smo u finale. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog sporta u povijesti. Moramo biti ponosni. Također, ovo je i jedno od najvećih trenutaka u mojoj karijeri. Ako bismo pobijedili u što se nadam, bit će to daleko najveći uspjeh moje nogometne karijere", zaključio je Modrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!