Vodeni sportovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje na Europsko prvenstvo u Barcelonu

Sportnet • četvrtak, 12.07.2018.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje na Europsko prvenstvo u Barcelonu
Foto: EPA

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa u Barceloni, na Europskom prvenstvu.

Prvu utakmicu prvenstva reprezentacija će odigrati u ponedjeljak u 17:00 sati protiv Nizozemske, potom ih u srijedu očekuju Turci, a u petak Grci. Uz Hrvatsku, na prvenstvu sudjeluju još i reprezentacije Francuske, Crne Gore, Rusije, Slovačke, Turske, Grčke, Gruzije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Italije, Srbije, Rumunjske, Malte, Španjolske.

"Nadam da u Barceloni prije svega možemo očekivati dobru igru. Ovo je bilo izuzetno teško ljeto za mene kao izbornika u smislu kratkoće priprema, ozljeda, nogometne groznice u kojoj sam i ja sam, ali koja je usmjerila misli na nešto drugo. No vjerujem da ćemo u Barceloni biti pravi, a ako smo pravi možemo puno. Mi smo prvaci svijeta, osvojili smo Europa kup i to nam treba biti dodatni motiv", rekao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Nakon navedenih utakmica u skupini, Hrvatsku očekuje uzbudljiv nastavak turnira, s obzirom na rashod situacije ostalih skupina.

Među putnicima za Europsko prvenstvo nalaze se:
Marko Bijač
Ivan Marcelić
Luka Lončar
Josip Vrlić 
Andro Bušlje
Ivan Buljubašić
Marko Macan
Maro Joković
Javier Garcia Gadea
Lovre Miloš
Ante Vukičević
Loren Fatović
Anđelo Šetka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!