Ostali sportovi

Sandra Perković rutinski do finala: "Uvijek je lijepo proći u finale već prvim hicem"

Branimir Korać • četvrtak, 09.08.2018.
Sandra Perković rutinski do finala: "Uvijek je lijepo proći u finale već prvim hicem"
Foto: EPA

Sandra Perković nastupila je u kvalifikacijama diska i očekivano lako došla do finala. Već njezin jedini hitac iz kvalifikacija predstavlja nemoguću misiju za većinu finalistica, a u finalu očekujemo još bolji nastup...

Kvalifikacije su nerijetko predstavljale problem za Sandru Perković, posebno ove jutarnje, stoga je bilo vrlo važno izbjeći nervozu i što ranije prebaciti normu.

Zamišljeno - učinjeno, Perković je već u prvoj seriji bacila disk na 64.54, daleko najbolji hitac kvalifikacija i nije bilo potrebe za novim pokušajima.

Kvalifikacijska norma bila je na 58.50 što je za Sandru trening hitac bez zagrijavanja i bilo je za očekivati da će prvi ispravan hitac biti itekako dovoljan za prolaz.

"Ne želim razmišljati o ispisivanju povijesti novom titulom. Uvijek je lijepo proći u finale već prvim hicem, vjerujem da nas čeka zanimljivo natjecanje stoga pozivam sve da nas podrže. Pred malim ekranima uvijek sve izgleda lakše, ali istina je da ne volim kvalifikacije jer su mi nastupi tamo uglavnom ispod uobičajene razine", rekla je Perković.

Najbliži hitac njezinom imala je Njemica Shanice Craft sa 61.13.

U kvalifikacijama je nastupila i mlada Marija Tolj, no sa 16. mjestom i hicem 55.52, nije uspjela ući u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!