Vodeni sportovi

IFCA Grand Prix Bol - Marotti, Mratović, Pelivan u vrhu

Sportnet • petak, 17.08.2018.
IFCA Grand Prix Bol - Marotti, Mratović, Pelivan u vrhu

Napokon uzbudljiv dan na IFCA Grand Prix Croatia regati u Bolu na Braču. Rasčistila se naoblaka koja je sjedila iznad Bola i zapadnjak je mogao normalno se raspuhati.

Maestral je držao veći dio dana oko 14 čvorova, tako da je flota od 58 natjecatelja iz 16 zemalja završila prvi plov i odradila veći dio drugog. Brojni turisti na Zlatnom ratu i ostalim prepunim obližnjim plažama Bola mogli su uživati u bravurama ovih brzih windsurfera. Funboard daskaši u disciplini slalom postižu velike brzine i vrlo su atraktivni, adrenalinci koji plijene pozornost.

Hrvatski daskaši u ovoj međunarodnoj floti odlično su odradili posao, prvi plov je pobijedio Enrico Marotti, drugo mjesto zauzeo je Luka Mratović. Marotti je u Bol stigao nakon stanke zbog ozljede.

"Došao sam vidjeti kako će to izgledati nakon ozljede, boli me kad jedrim s vjetrom s lijeve strane, međutim trpim i natječem se, to tako ide. Dobro sam startao u finalu prvog plova, bio sam brz i pobijedio. Uvijek mi je drago natjecati se doma, pogotovo kad mi ide dobro ", Enrico Marotti.

Muškarci su odradili i veći dio drugog plova, kvalifikacije i polufinale. Marotti i Mratović plasirali su se u A finale među osam finalista, uz njih od hrvatskih predstavnika i Ante Berlengi. Kao najveći konkurenti hrvatskim daskašima pokazali su se Talijan Bruno Martini i Francuz Thieme Jimmy.

U ženskoj konkurenciji tri glatke pobjede ime Estonka Brigita Vilop, na drugom mjestu je CRO jedro Katarina Pelivan. Žene jedre u jednoj floti, ima ih deset i stoga nema kvalifikacija, ni polufinala.

"Puno sam surfala u Estoniji, imala sam dobru pripremu fizičku, nisam radila ništa posebno", nasmijala se simpatične Estonka, koja je zaista vrlo uvjerljiva na polju, pobjeđuje s velikom prednošću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!