Ostali sportovi

Svjetski prvak ruši rekord zagrebačkog mitinga u skoku u dalj?

Sportnet • srijeda, 22.08.2018.
Svjetski prvak ruši rekord zagrebačkog mitinga u skoku u dalj?
Foto: EPA

Iako je u posljednjih deset godina na Hanžekovićevom memorijalu bilo nekoliko vrlo dobrih natjecanja u skoku u dalj, ove godine bi ono trebalo biti uistinu spektakularno, a i rekord mitinga ozbiljno je ugrožen.

Rekord s odličnih 8.45 metara još od 2007. godine drži bivši olimpijski i svjetski prvak Irving Saladino, a bolje od tog rezultata ove su godine skakala dvojica daljaša koja su već potvrdila dolazak na ovogodišnji Hanžek.

To se prije svega odnosi na aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog doprvaka Luva Manyongu koji je ove godine čak pet puta skakao preko 8.50, najdalje 8.58. Manyongin prošlogodišnji osobni rekord je 8.65 metara.

Dobru podršku u napadu na rekord imat će u Zarcku Visseru (ove godine ima 8.40) i osvajaču brončane medalje s nedavnog Europskog prvenstva u Berlinu Serhiju Nikiforovu (8.23).

Naši Filip Pravdica, Sanjin Šimić i Dino Pervan ove su godine imali nekoliko odličnih međusobnih obračuna, a konkurencija na Hanžeku možda ih može povući i do skokova od osam metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!