Nogomet

Rakitić: "Ako Messi nije najbolji, onda to mora biti Modrić"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.09.2018.
Rakitić: "Ako Messi nije najbolji, onda to mora biti Modrić"
Foto: EPA

Ivan Rakitić smatra kako Luka Modrić treba odnijeti sve individualne nagrade ako do njih ne može već Lionel Messi. U razgovoru za Marcu Rakitić je progovorio i o putu u SAD na odigravanje susreta La Lige...

Ivan Rakitić očekivano vidi Luku Modrića s brojnim individualnim priznanjima ove sezone. Lionel Messi nije niti u završnici izbora za Fifin The Best i Rakitić vidi kao dobitnika Modrića.

"Ako postoji neka individualna nagrada koju Lionel Messi ne može osvojiti, onda nema nikakve dvojbe da ona ove sezone mora ići Luki Modriću. Ovo je njegova godina i jako sam sretan zbog njega. Ako Messi nije najbolji, onda to mora biti Modrić."

Rakitić se prisjetio i poraza od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka prošle sezone kada je Barcelona neočekivano ispala i završila s europskom sezonom.

"Nekoliko mjeseci kasnije možemo reći da bi neke stvari drugačije napravili. Ljudi su s vremenom pametniji o analiziraju stvari. Dobro je da smo nešto naučili iz toga, naravno da ima stvari koje smo trebali bolje napraviti."

Tijekom ljeta bio je aktualan i transfer u PSG, ali Ernesto Valverde odradio je ključnu ulogu i uvjerio ga da je najbolje ostati u Barceloni.

"Zahvalan sam treneru na svim riječima i na razgovoru koji smo imali. Uvijek se dobro odnosio prema meni i zahvalan sam mu na svemu. Uvijek pokušavam pružiti sve od sebe, sudjelovati u svakom treningu i pomoći svojim suigračima."

Što se tiče odigravanja susreta u SAD-u, Rakitić smatra kako svi zajedno moraju donijeti odluku koja je u interesu svih strana.

"Ako odluče da moramo ići u SAD, ponosno ćemo predstavljati Barcelonu i tamo. Stadion u Miamiju dobro poznajemo, a ako ne budemo morali ići, izbjeći ćemo dugačko putovanje. Najvažnije je da se donese odluka koja je najbolja za igrače, klubove i navijače. Odluka mora biti zajednički donesena", smatra Rakitić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!