Vodeni sportovi

Preminuo predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Ivan Varvodić

Sportnet • ponedjeljak, 17.09.2018.
Preminuo predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Ivan Varvodić
Foto: EPA

Hrvatski sport, posebno plivanje, ostao je bez istaknutog člana. Sinoć je u Zagrebu preminuo predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Ivan Varvodić...

Nakon kratke bolesti sinoć je u Zagrebu u 68. godini preminuo Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza. Rođen 14. ožujka 1951. godine u Josipovcu kod Osijeka, Ivan Varvodić bio je izniman sportski djelatnik; počasni član europske plivačke federacije LEN, član Tehničke plivačke komisije svjetske plivačke federacije FINA, bivši ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru.

Najdublji trag ostavio je kao direktor plivačkih reprezentacija Hrvatske u razdoblju od 1992. do 2007. Za vrijeme njegovog mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

Posljednji ispraćaj Ivana Varvodića bit će na Mirogoju 20. rujna (četvrtak) u 15 sati, a komemoracija u prostorijama HOO-a u 11 sati.

Povodom smrti istaknutog sportskog djelatnika i predsjednika HPS-a najiskrenije izraze sućuti obitelji Varvodić uputili su članovi IO HPS-a i i djelatnici Ureda HPS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!