Nogomet

Šuker o Vrbanovićevom statusu: "HNS poštuje presumpciju nevinosti"

Sportnet • srijeda, 07.11.2018.
Šuker o Vrbanovićevom statusu: "HNS poštuje presumpciju nevinosti"
Foto: FaH

Nakon što se u pojedinim medijima pojavilo pisanje o pokretanju postupka i o mogućem doživotnom izbacivanju Damira Vrbanovića i Zdravka Mamića iz nogometa, Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker kratko je komentirao napise u nekoliko hrvatskih medija o statusu izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića.

"Kao što smo već nekoliko puta naglašavali, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od temeljnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. U tom kontekstu, HNS prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje, a Savez će do pravomoćnosti svake presude vjerovati u nevinost te neće komentirati postupke koji su u tijeku. Prema tome, i HNS i g. Vrbanović komentirat će ovaj slučaj kada odluka suda bude pravomoćna.

Nadalje, sasvim je razumljivo i legitimno da FIFA ili UEFA provode određene istražne radnje prema zaprimljenim prijavama. HNS također neće javno komentirati takve postupke poštujući načelo povjerljivosti, ali Savez će dati podršku tom procesu dijeleći potrebne povratne informacije istražiteljima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!