Ostali sportovi

Dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones na pripremama u Marjanu

Sportnet • petak, 09.11.2018.
Dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones na pripremama u Marjanu

Reprezentacija Velike Britanije predvođena dvostrukom olimpijskom pobjednicom i jednom od najvećih sportskih zvijezda Jade Jones provela je tjedan dana priprema u gradu pod Marjanom u Taekwondo klubu Marjan...

Ukupno 13 članova među kojima su pored Jade boravile i Lauren Williams i Bianca Walkden, dvostruka svjetska i europska prvakinja te brončana iz Rija s Olimpijskih igara. Pored članova Marjana i GB Teama u dvorani na Gripama trenirala je i ženska taekwondo reprezentacija Hrvatske, a posljednjeg dana treninga održani su i test mečevi između Hrvatske i Velike Britanije koji su bili organizirani kao pravo malo natjecanje.

Taekwondo je inače u Velikoj Britaniji jedan od većih sportova, a koliku čast uživa dovoljno govori činjenica da je olimpijsku zakletvu u ime svih sportaša na otvaranju igara u Londonu čitala upravo taekwondoašica Sarah Stevenson. GB Team ima godišnji proračun od osam milijuna funti koji čini gotovo dvije trećine izdvajanja za cjelokupni hrvatski sport koji primi Hrvatski olimpijski odbor.

Samo na društvenim mrežama GB taekwondo team, Jade Jones, Bianca Walkden i Lauren Williams imaju pola milijuna pratitelja, a svakodnevno su objavljivale slike i videa koliko su oduševljene Splitom i teakwondo klubom Marjan i Hrvatskom što je i velika promocija za hrvatski sport i turizam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!