Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači ostvarili izvrsne rezultate na Danubiji

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 20.11.2018.
Hrvatski brzoklizači ostvarili izvrsne rezultate na Danubiji

Danubia – europsko kup natjecanje čija se druga etapa "vozila" u Zagrebu proteklog vikenda, za hrvatske je predstavnike donijele pregršt dobrih ostvarenja...

Naime, među 110 natjecatelja, nastupio je 21 hrvatski predstavnik i među njima ih je 13-ero, gotovo svi juniori, rušilo svoje osobne rekorde, neki od njih čak u nekoliko disciplina.

Ukupno gledajući, nakon dva natjecateljska dana, prepuna atraktivnih utrka, jurnjave i uzbuđenja, hrvatski su predstavnici na domaćem terenu i pred domaćom publikom pokazali odličnu formu i motiviranost. Osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i četiri brončane medalje što u pojedinačnoj, a što u štafetnoj konkurenciji. Najveći rezultat napravili su seniori u obje konkurencije, prva tri mjesta u ženskoj: Valentina Aščić, Katarina Burić i Danijela Ivandić te prvo i drugo u muškoj: Martin Kolenc i Ivan Martinić. Izuzetno velik i hvale vrijedan rezultat napravio je u konkurenciji juniora osmogodišnji Marko Opuhač osvajanjem brončane medalje te jedanaestogodišnja Tonka Horvat, također ovjenčana brončanom medaljom.

Iduće natjecanje održat će se već idućeg vikenda u poljskom gradu Sanoku, gdje će nastupiti i sedmero hrvatskih predstavnika, članova hrvatske reprezentacije u brzom klizanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!