Nogomet

Juraj Čošić podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Futsal Dinama

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 21.11.2018.
Juraj Čošić podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Futsal Dinama

„Odlazim s funkcije potpredsjednika u klubu Futsal Dinamo. Svoju ostavku dao sam prvo predsjedniku i objasnio razloge koji su prihvaćeni“, kazao je u srijedu Juraj Čošić, sada bivši potpredsjednik kluba Futsal Dinamo.

Kao razloge ostavke naveo je napade na klub za koje vjeruje da su izazvani zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi.

„Zbog mog angažmana u Udruzi građana koja traži svoja članska prava u GNK Dinamo svjedoci smo orkestriranog napada na klub u vidu slanja različitih inspekcija i kazni. Klub je dobio prekršajnu prijavu s drakonskom kaznom koja može ozbiljno naštetiti rad kluba na teško stečenoj razini iako su svi, pa i vi mediji, hvalili atmosferu na Šalati koja je prošla bez i najmanjeg incidenta. U zadnjih pet godina sve je bilo uvijek isto, ali sad odjednom se provode dvostruka mjerila. Ako uzmemo u komparaciju druga masovna okupljanja u Zagrebu gdje smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehnike, ozlijeđenima i slično i gdje za razliku od nas organizator nije poduzeo ništa, a mi smo proveli svako slovo i točku zakona. Odjednom se pojavljuju i druge teškoće na svim razinama od organizacijskih detalja pa do termina utakmica i treninga“, kazao je Čošić.

Potpredsjednik u ostavci poručio je kako se Futsal Dinamo bavi isključivo sportom te ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje Udruge Dinamo to smo mi.

Juraj Čošić je uključen u rad kluba 2014. godine, a kao svog zamjenika predstavio ga je predsjednik kluba Matija Đulvat 2015. godine na izbornoj Skupštini kluba kada je većinom glasova članova Futsal Dinama on izabran za predsjednika, a članovi potvrdili i imenovanje potpredsjednika.

„Ovo je nažalost avangarda u hrvatskom sportu da netko ide s funkcije u korist kluba bez obzira na razloge, a koji su nažalost naša stvarnost. S druge strane ja sam se ranije maknuo iz rada Udruge Dinamo to smo mi i koncentriram se samo na sport i Futsal Dinamo. Juri su vrata kluba uvijek otvorena i nadam se da će se u budućnosti strasti smiriti“, kazao je Matija Đulvat.

Predsjednik Futsal Dinama najavio je i sljedeću izbornu Skupštinu koja će se održati u ljeto 2019. godine kada će članovi ponovno birati predsjednika i potvrditi članove tijela kluba.

Podsjetio je da klub u 2018. ima više od 2500 članova, da više od 200 djece trenira nogomet u Futsal Dinamu te da je U13 selekcija osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koncem 2017. u Barceloni.

„Trenutno smo u seriji pobjeda. Fantastično smo preokrenuli utakmicu u Dubrovniku i penjemo se prema vrhu tablice. Pozivamo sve u Kutiju u nedjelju protiv Vrgorca“, pozvao je navijače Matija i podsjetio da se Futsal Dinamo treba baviti najprije sportom.

1. HMNL, 8. kolo:
Futsal Dinamo – Vrgorac, Dvorana ŠD Trešnjevka, „Kutija šibica“, nedjelja 25.11. u 18:30 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280421.11.2018. u 13:54
    Gospodinu Juraju samo kratka poruka: Ono što tražiš za sebe i svoj klub, omogući i drugima. Vrlo jednostavno.i jasno.
    2804