Košarka

Anzulović: "Vjerujemo da ćemo u Osijeku imati šestog igrača koji će nam biti strašno potreban"

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.11.2018.
Anzulović: "Vjerujemo da ćemo u Osijeku imati šestog igrača koji će nam biti strašno potreban"
Foto: FaH

Nedjelja, 25. studeni, označava početak petog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati početkom rujna 2019. u Kini. Na rasporedu su dvije kvalifikacijske utakmice - 29. studenog Hrvatska dočekuje Mađarsku u Osijeku s početkom od 18:00 sati, a 2. prosinca domaćin je Litva...

Povodom novog, petog kruga kvalifikacija i priprema seniorske reprezentacije, u Zagrebu je ove nedjelje u podne održana konferencija za medije kojoj su nazočili predsjednik HKS-a, Stojko Vranković, izbornik reprezentacije, Dražen Anzulović te članovi reprezentacije Mate Kalajžić i Martin Junaković.

Martin Junaković: "Meni je velika čast biti ovdje, što sam se našao na popisu izbornika za ove kvalifikacije i nadam se da ću opravdati to povjerenje."

Izbornik Dražen Anzulović druženje s novinarima započeo je od sastava reprezentacije: "U ovaj krug kvalifikacija idemo u dosta izmijenjenom sastavu. Pri odabiru igrača za ovaj ciklus kvalifikacija, prvenstveno sam htio napraviti jednu grupu igrača koja će, s obzirom na kratkoću vremena, igrački i karakterno odgovoriti svim zahtjevima igre."

Vidio sam da je bilo puno upita oko nekih igrača, međutim svi igrači s kojima sam razgovarao su izrazili veliku želju i obavezu pomoći hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, ali ne samo svojim dolaskom, nego i prezentacijom kvalitete koju očekujemo u utakmici. Nadam se da će tako i biti, nadam se da ćemo biti zdravi na dva treninga koliko ćemo ih imati u kompletnom sastavu do utakmice s Mađarskom."

Na upit novinara o nedolasku ranije najavljenog Tonija Katića izbornik je pojasnio: "U ovom trenutku nije zdravstveno spreman da bi se priključio reprezentaciji. Apsolutno razumijem njegove probleme i žao mi je što nije s nama, ali jednostavno u razgovoru s njim i njegovim liječnikom došlo se do zaključka da on nije u mogućnosti da 100 posto participira."

Mate Kalajžić: "Ja sam iznimno zahvalan što imam priliku predstavljati Hrvatsku i mislim da svima nama to treba biti jedna velika čast i mogu reći sa svoje strane, ali i u ime svih da ćemo poginuti na terenu za navijače u Osijeku. Nadam se da nisu odustali od nas. Kako je i trener rekao, dok god ima šanse, trebamo dati svoj maksimum."

Izbornik je opisao i tempo dolaska reprezentativaca: "Što se tiče samog dolaska igrača, danas ćemo imati grupu od 6 igrača (Bilan, Kalajžić, Junaković, Rozić, Bilinovac, Babić), sutra se priključuju petorica (Žganec, Bošnjak, Mustapić, Čakarun i Perić), a u utorak još troje (Božić, Vuković i Zubčić).

"Prva na rasporedu je utakmica s Mađarskom, a idemo utakmicu po utakmicu, apsolutno respektirajući svakog protivnika, ali vjerujući u ono što imamo, vjerujući da ćemo s publikom u Osijeku imati šestog igrača koji će nam biti strašno potreban. Dok god postoje i teoretske šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, svi mi tu moramo tražiti šansu i tako se i ponašati i iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!