Rukomet

Šoštarić: "Savez mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena"

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 04.12.2018.
Šoštarić: "Savez mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena"
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice upisale su dva visoka poraza u prva dva kola Europskog prvenstva i izbornik Nenad Šoštarić najavljuje povratak u reprezentaciju i nekih iskusnijih imena...

Izbornik Nenad Šoštarić nakon dva poraza na Europskom prvenstvu u Francuskoj nije zadovoljan učinkom svojih igračica, ali ne krije kako perspektiva hrvatskih rukometašica nije upitna. Međutim, vjeruje u povratak nekih iskusnih imena za plasman Hrvatske na SP u Japanu.

„Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju na EP, važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična, ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatski stručnjak je s velikim optimizmom najavio i povratak nekih iskusnih imena u nadolazeće kvalifikacije za SP jer smatra kako je iskustvo nužno za buduće generacije koje bi trebale osigurati konstantu ženskom rukometu.

„Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, zašto? Zato što je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, posebno je bio inspiriran izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić uoči susreta s Nizozemskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!