Ostali sportovi

WPSA Europsko prvenstvo u streljaštvu 2018: Bošnjak osvojio brončanu medalju

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 06.12.2018.
WPSA Europsko prvenstvo u streljaštvu 2018: Bošnjak osvojio brončanu medalju

Na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom 2018 koje danas završava u Beogradu, jučer je Bjelovarčanin Damir Bošnjak osvojio brončanu medalju u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova.

Odličnim nastupom u kvalifikacijskom meču Damir je među konkurencijom od 27 strijelaca izborio visoko peto mjesto s rezultatom od 561 krug.

U finalu podigao je kvalitetu gađanja na još višu razinu što ga je u konačnici uz veliko iskustvo nastupanja na velikim natjecanjima dovelo do postolja i europske bronce. Novi europski prvak je Ukrajinac Oleksii Denisiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku s pogođenih 231.7 krugova.

„Nakon solidno odrađenog osnovnog meča ušao sam u finale, da bih potom osvojio broncu. Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na svjetskom prvenstvu, jedino su nedostajali naravno Korejci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju", izjavio je Damir Bošnjak i još dodavši: „O kvaliteti mog rezultata dovoljno govori da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Oleksii Denisiuk, dok je srebro pripalo još jednom svjetskom prvaku, Tomasu Peseku, doduše u drugoj disciplini. Za ovo natjecanje pripremao sam se intenzivno posljednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja“, zaključio je Bošnjak.

49-ogodišnji Bjelovarčanin član je SKOI Bjelovar, a nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice. Damir Bošnjak streljaštvom se bavi više od 20 godina.

Trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji. Bošnjak je bio trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše i Bojane Đurković.

Damir Bošnjak nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeiru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Hrvatske boje branili su u "Belexpocentar” streljani Sanja Soldo, Damir Bošnjak, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!