Ostali sportovi

Sazvana 21. sjednica Vijeća HOO-a

Sportnet • četvrtak, 06.12.2018.
Sazvana 21. sjednica Vijeća HOO-a
Foto: FaH

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za petak, 7. prosinca 2018. godine (u 11 sati), 21. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Obilje tema za raspravu i odlučivanje, svojstvenih završetku iznimno uspješne sportske godine, sažeto je u 23 točke dnevnog reda...

Svakako najzanimljivija točka - Program javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2019. godinu - uslijedit će odmah po usvajanju zapisnika s prethodne sjednice, a tematski naslonjena na nju bit će odluka o prenamjeni neutrošenih novčanih sredstava iz redovnog programa za ovu godinu, koju je inicirao Hrvatski veslački savez. Bit će zanimljivo i rješavanje statusnih pitanja saveza.

Predstavnici dvaju nacionalnih sportskih saveza zatražili su promjenu statusa u članstvu HOO-a, a istodobno dva sportska saveza ostaju bez članstva u nacionalnoj olimpijskoj udruzi. Razvojni i olimpijski programi HOO-a doživjet će promjene, na samo u korisničkom segmentu, nego i u dopunjenim pravilima za pojedine programe.

Posljednja sjednica Vijeća HOO-a u godini na izmaku uvijek ima zadaću i službeno odlučiti o najboljim sportašicama, sportašima i trenerima te dobitnicima Nagrade "Matija Ljubek", koji će biti nagrađeni na Velikom danu hrvatskog sporta (19. prosinca). Uz redovne zahtjeve za pokroviteljstvo i pozitivno mišljenje za održavanje međunarodnih sportskih priredbi u Hrvatskoj, na dnevni red se vratila i točka o prijamu stranih sportaša u hrvatsko državljanstvo, koja je nakon pet sjednica u nizu, izostala na prošlom zasjedanju.

HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!