Zimski sportovi

Pobjednici sportskih parova Rusi Efimova i Korovin, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru sedmi

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 08.12.2018.
Pobjednici sportskih parova Rusi Efimova i Korovin, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru sedmi

Ruski sportski par Alisa Efimova i Alexander Korovin pobjednici su 51. Zlatne piruete. Iako su najbolji slobodni program izveli Amerikanci Alexa Scimeca Knierim i Chris Knierim, ukupni zbroj bodova oba programa bio je dovoljan za drugo mjesto, dok su brončanu medalju osvojili također Amerikanci Deanna Stellato-Dudek i Nathan Bartholomay.

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru na kraju su zauzeli sedmo mjesto, uz puno bolju izvedbu slobodnog programa.

"Bilo je puno manje treme nego u kratkom programu. Zadovoljni smo, dali smo sve od sebe. Klizali smo sa srcem i to je ono najvažnije. Uvijek može bolje, sada znamo na čemu moramo još raditi kako bi se spremili za Europsko prvenstvo koje je u Minsku za mjesec dana. Mislim da će tamo sve super izgledati."

"U dvorani možda nije bilo puno ljudi, ali ja znam tko je bio i drago mi je da su me ljudi došli podržati. To se jednostavno ne može riječima opisati koliko ti znači u srcu kad ti dođe toliko dragih osoba na natjecanje", izjavila je Lana nakon natjecanja.

Pad nakon dizanja doživjela je Ashley Cain prilikom čega je i udarila glavom, a potom je na nju pao i partner Timothy Leduc. Usprkos tome, završili su slobodni program. Na kraju su zauzeli 5. mjesto, a potom je Cain odvezena na pregled u bolnicu.

REZULTATI NAKON SLOBODNOG PROGRAMA:
Sportski parovi:
1. Alisa Efimova/Alexander Korovin (RUS) 183,89
2. Alexa Scimeca Knierim/Chris Knierim (SAD) 182,84
3. Deanna Stellato-Dudek/Nathan Batholomay (SAD) 176,44

Posljednjeg dana natjecanja saznat ćemo i pobjednike u konkurenciji plesnih parova, a natjecanje će zaključiti klizačice čiji slobodni program počinje 12:15.

U 20 sati slijedi Gala revija pobjednika, na kojoj će se klizačice, klizači, plesni i sportski parovi oprostiti od zagrebačke publike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!