Ostali sportovi

Tour of Croatia održava se u travnju, Vladimir Miholjević protiv organizatora: "Samo ovih 13 slova je isto"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 18.12.2018.
Tour of Croatia održava se u travnju, Vladimir Miholjević protiv organizatora: "Samo ovih 13 slova je isto"

Jedna od hrvatskih najvažnijih sportsko-turističkih manifestacija, “Utrka kroz prirodne ljepote” tijekom 6 dana u 6 etapa, opet će oduševiti svijet. Prva etapa započinje na istoku, a posljednja završava na samom hrvatskom jugu...

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se petu godinu zaredom, od 23. do 28. travnja 2019. godine. Kao „najljepša razglednica Republike Hrvatske u svijetu" opet će se prikazivati putem TV postaja na svim kontinentima u više od 190 zemalja svijeta.

Neki od najboljih svjetskih biciklističkih timova odvozit će 1.000 kilometara diljem cijele Republike Hrvatske, od krajnjeg istoka do zadnje etape koja će završiti na samom jugu. Tour of Croatia je od strane UCI-a (Svjetske biciklističke federacije) uvršten u svjetski kalendar biciklističkih utrka.

Najtrofejniji i najuspješniji hrvatski biciklist svih vremena, Robert Kišerlovski, nakon teške ozljede na ovogodišnjem Tour de Franceu, zaključio je bogatu sportsku karijeru te odlučio ostati u svijetu biciklizma, preuzevši funkciju sportskog i tehničkog managera Toura of Croatia. „Iako sam u projekt bio uključen od samih početaka, zbog profesionalnog bavljenja biciklizmom nisam mogao aktivnije sudjelovati u realizaciji utrke. Sada mi je posebna čast, ali i velika odgovornost, svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti“, izjavio je Robert Kišerlovski te dodao kako je sigurno da će TOC nastaviti odlično promovirati Hrvatsku i biciklizam.

Ivan Črnjarić, idejni začetnik Toura of Croatia, u prva 3 izdanja bio je na funkciji event i marketing direktora, a od naredne godine preuzima funkciju direktora utrke. Od njegove ideje o pokretanju TOC-a kakvog danas poznajemo preko gotovog projekta do TV prijenosa u 190 zemalja na svim kontinentima svijeta, sad već peti TOC profilirao se u vrhunsku utrku na svjetskoj razini, kojoj je arena za natjecanje cijela Republika Hrvatska, kroz svu svoju raskoš.

„Po peti put u svijet ćemo poslati najljepšu razglednicu Republike Hrvatske i svjedočiti nastupu nekih od najboljih svjetskih biciklista. Još jednom ćemo pokazati kako je Hrvatska najljepša kad se ujedini, kad se utrkom obuhvate svi njezini dijelovi i siguran sam da će svi građani tih dana opet disati zajedno i biti ponosni na ovaj jedinstveni spoj sporta i turističko-gospodarske promocije Hrvatske“, izjavio je Ivan Črnjarić te je s posebnim zadovoljstvom istaknuo buduću projektnu i snažnu suradnju s Hrvatskim biciklističkim savezom i ulaganjem dijela prihoda TOC-a u razvoj biciklizma i mlađih kategorija, posebice djece.

„Hrvatski biciklistički savez podržava svaku promociju našeg sporta, a TOC se već etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrka profesionalnih timova. Drago mi je da ćemo otvoriti novo poglavlje suradnje s organizatorima ove vrsne sportske priredbe, prvenstveno kroz pomoć mladim i perspektivnim hrvatskim biciklistima“, izjavio je predsjednik HBS-a, Tomislav Zadro.

Tour of Croatia u svom petom izdanju 2019. godine teritorijalno će objediniti Hrvatsku sa šest etapa te ispričati jednu posebnu priču s uključivanjem nekih od gradova koji do sada nisu bili domaćini TOC-a, a o svim detaljima projekta, sudionicima i etapama javnost će biti obaviještena uskoro.

Na ovo priopćenje reagirao je bivši direktor utrke Vladimir Miholjević čije priopćenje također prenosimo u cjelosti.

Nastavno na priopćenje za medije pod nazivom „Tour of Croatia se nastavlja! Peti Tour of Croatia održava se u travnju 2019. godine“ poslano medijima 17. prosinca 2018. godine, ovim putem oštro reagiramo jer navedeno priopćenje iznosi neistine s ciljem obmanjivanja javnosti. U nastavku je reagiranje koje potpisuje Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sport Events d.o.o.

Ispravne informacije su sljedeće:

Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o. u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine.

Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu.

Tvrdnja novog organizatora da se radi o 5. izdanju utrke je obmana i laž, jer je on (novi organizator tvrtka Thorax d.o.o.) prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom da sav sadržaj i rezultati dosadašnja četiri izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events. Novi organizator ima od svibnja ove godine samo ime, 13 slova, ali ne i iskustvo, organizaciju, znanje, nagrade i dr. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o. koja se pojavljuje kao novi organizator je prema službenim podacima u Sudskom registru registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi, a obveze Republici Hrvatskoj i javnim ustanovama otplaćuje kroz 48 rata.

Izjava predsjednika HBS-a Tomislava Zadra je najblaže rečeno skandalozna, jer je gospodin Zadro upoznat sa cijelim slučajem zbog kojeg je u HBS-u reagirala i sportska inspekcija. Izjava u kojoj gospodin Zadro dosadašnje rezultate i iskustvo TOC-a koji se „etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrka“ povezuje s novim organizatorima koji nemaju niti jedno iskustvo organizacije biciklističke utrke niti suradnje s HBS-om je neprofesionalna i žalosno je da tako nešto može izjaviti netko tko je na čelu nacionalnog saveza.

Slučaj „Tour of Croatia“ nalazi se na sudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen18.12.2018. u 17:23
    Još jedan primjer da u ovoj zemlji ima previše muljatora.
    staropramen