Ostali sportovi

Sukob bivših partnera dobio nastavak, Črnjarić tvrdi da Miholjević iznosi neistine

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 18.12.2018.
Sukob bivših partnera dobio nastavak, Črnjarić tvrdi da Miholjević iznosi neistine

Nova epizoda sukoba između bivših partnera iz otrganizacije Tour of Croatia. Nakon reagiranja Vladimira Miholjevića, svoju reakciju poslao je i Ivan Črnjarić, a priopćenje prenosimo u cjelosti...

Nastavno na reagiranje na priopćenje za medije pod nazivom „Tour of Croatia se nastavlja! Peti Tour of Croatia održava se u travnju 2019. godine“ poslano medijima 18. prosinca 2018. godine, ovim putem iznosimo jedine istinite i dokazima potkrijepljene informacije vezano uz Tour of Croatia, jer navedeno reagiranje iznosi neistine s ciljem skretanja pažnje s konkretnih i istinitih činjenica, koje se već neko vrijeme neistinito komuniciraju od strane g. Miholjevića.

Iskreno nam je žao što je došlo do ove situacije, jer je nama promocija biciklizma, sporta, zdravog života i ljepota Hrvatske na prvom mjestu, što je i razlog nastanka same ideje i razvijanja projekta još od davne 2009. godine.

Za početak, gospodinu Miholjeviću želimo svu sreću u budućim projektima i žao nam je što je svojim postupcima doveo cijelu situaciju pod upitnik, ali istinite, neosporne i dokumentima i svjedocima vrlo lako dokazive informacije su sljedeće:

Tour of Croatia kakvu danas poznajemo u ovom organizacijskom formatu i razini pokrenuo je gospodin Ivan Črnjarić sa svojim trgovačkim društvom Thorax d.o.o. još 2009. godine. Zaposlenici Thorax-a d.o.o., gospodin Ivan Črnjarić i gospodin Robert Kišerlovski razvijali su projekt Tour of Croatia koji je 2013. bio gotov te u potpunosti spreman za predstavljanje institucijama, partnerima i sponzorima. Robert Kišerlovski u tom trenutku zbog zauzetosti svojom izrazito uspješnom karijerom, osobno preporučuje gospodina Vladimira Miholjevića gospodinu Črnjariću kao osobu koja je završila svoju sportsku karijeru i koja trenutno nema posla. Gospodin Črnjarić i gospodin Miholjević se dogovaraju o partnerskom odnosu i zajedno organiziraju 3 izdanja Toura of Croatia.

Uz izrazito poštovanje prema sportskoj karijeri g. Miholjevića prije sudjelovanja u organizaciji TOC-a, isključivo je gospodin Črnjarić bio zadužen i odgovoran za organiziranje utrke, s dotadašnjim iskustvom event managera sa svojim društvom Thorax d.o.o. te organiziranih preko 50 evenata s preko 500.000 posjetitelja. Osim toga, Črnjarić je bio amaterski biciklist koji se natjecao u Kupu Hrvatske u najjačoj kategoriji i imao mnoga znanja o biciklizmu te bio, što i danas jeste, zaljubljenik u biciklizam. Na gotovo u potpunosti spreman projekt, gospodin Črnjarić dodatno osigurava prve veće sponzorske ugovore i suradnju s institucijama poput Ministarstva turizma.

Kako je tek nakon 3. izdanja Toura of Croatia projekt postao financijski isplativ, Miholjević isključuje Črnjarića s mjesta direktora i člana uprave društva Top sport events d.o.o. te prestaje svaka poslovna suradnja.

"13 slova", odnosno naziv projekta i logotip Tour of Croatia su intelektualno vlasništvo gospodina Črnjarića kojeg je priznao pravomoćnim Rješenjem Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske na osnovu kreiranja istog naziva i logotipa još 2012. godine kada Črnjarić još nije poznavao gospodina Miholjevića te dokazao da su navedeni naziv i logotip postojali već te 2012. godine. Gospodin Črnjarić nije bio suradnik već ravnopravni partner u projektu Tour of Croatia, nastavno na prije navedeno, a najbolji dokazi za to su izjave gospodina u brojnim medijima i press konferencijama od koji u nastavku izdvajamo najzanimljivije:

Telegram:
https://www.telegram.hr/sport/vladimir-miholjevic-za-telegram-govori-kako-biciklisticka-utrka-tour-of-croatia-ima-sest-puta-manji-budzet-od-slicne-u-turskoj/

Gospodin Miholjevoć navodi kako su on i Ivan Črnjarić "motor i karoserija" projekta Tour of Croatia, aludirajući, naravno na ravnopravno poslovno partnerstvo te još konkretniji primjer sa Youtube kanala link:
https://www.youtube.com/watch?v=kasFLA8lEQU gdje na 2:11 sekundi videa gospodin Miholjević ispred nekoliko ministara, predsjednikom HTZ-a i brojnim uzvanicima zahvaljuje "svojem partneru Ivanu Črnjariću s kojim je ZAJEDNO napravio Tour of Croatia".

Navedene tvrdnje o sposobnosti organizacije su već prethodno demantirane, a vezano za iskustvo organizacije društva Thorax d.o.o. kao organizatora biciklističkih utrka osim što je istu inicijalno i osmislilo govori i račun kojeg je Thorax d.o.o. ispostavio društvu Top sport events d.o.o. za vođenje marketinških i ostalih brojnih aktivnosti na projektu Tour of Croatia. Društvo Top sport events d.o.o. je prilikom prve prijave utrke Tour of Croatia prema HBS-u i ostalim institucijama bilo bez ikakve povijesti poslovanja, i iskustva, a jedino iskustvo koje je postojalo u organizaciji događanja je ono event managera Ivana Črnjarića. Thorax d.o.o. je u odobrenoj i potpuno legalnoj predstečajnoj nagodbi, svoje obveze ispunjava u roku i na današnji dan nema duga po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi porezna uprava. S druge strane Top sport events d.o.o. je do nakon završetka 3. izdanja Toura of Croatia imao dug prema dobavljačima veći od ukupnog iznosa predstečajne nagodbe društva Thorax d.o.o.

Nećemo komentirati izjave predsjednika HBS-a gospodina Zadre, no možemo komentirati sportsku inspekciju koju je pozvao osobno gospodin Miholjević nezadovoljan što je društvu Thorax d.o.o. na temelju pravodobne prijave utrke prema HBS-u i UCI-u, HBS odobrio organizaciju iste za 2019. godinu. Gospodin Miholjević je poslao 3 zakašnjele i nepotpune prijave HBS-u za istu prijavu utrke i, s obzirom na priloženu dokumentaciju i neimanja prava na naziv utrke, odgovor je bio negativan. Sportska inspekcija nije utvrdila nikakve nepravilnosti tijekom donošenja odluke o dodjeli prava na organizaciju utrke društvu Thorax d.o.o. dok se jedini proces koji je nakon inspekcijskog nadzora sportske inspekcije proslijeđen Prekršajnom sudu u Rijeci vodi protiv gospodina Miholjevića i društva Top sport events d.o.o.

Društvo Thorax d.o.o. jedino posjeduje sljedeće dokumente: Suglasnost za organizaciju utrke HBS-a, Pozitivno mišljenje Vijeća HOO-a za organizaciju utrke te Suglasnost UCI-a za organizaciju utrke, a UCI je utrku Tour of Croatia i uvrstio u svjetski kalendar biciklističkih utrka.

Izražavamo žaljenje što g. Miholjević ne priznaje sve već spomenute institucije koje su dale navedene dozvole te iskazuje nepoštovanje prema svemu što predstavlja biciklizam i sport kako u Republici Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Ne postoji "slučaj Tour of Croatia" već postoji jedna jedina nacionalna biciklistička utrka koja je nekada imala naziv "Utrka kroz Hrvatsku" ili "Kroz Hrvatsku" (1994-2001), pa zatim "Tour de Croatie" (2007) te na kraju "Tour of Croatia" (2015-2018), pa time poštujući sve prijašnje organizatore možemo reći kako će naredne, 2019. godine biti 14. nacionalni "Tour" pod nazivom "Tour of Croatia".

Jedini sudski proces koji se vodi je tužba gospodina Ivana Črnjarića prema društvu Top sport events d.o.o. na osnovu pravomoćno i drugostupanjski potvrđene privremene mjere zabrane korištenja figurativnog žiga, odnosno logotipa Tour of Croatia.

Završno, Tour of Croatia je mnogo više od 2 bivša poslovna partnera, on je jedan od najvažnijih sportsko-turističkih projekata u Republici Hrvatskoj i takav će i biti u budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!