Fanatik

FANATIK: AIK prodaje DNK klupske legende kao božićni poklon

Petar Jenjić • subota, 22.12.2018.
FANATIK: AIK prodaje DNK klupske legende kao božićni poklon
Foto: Kristijan Komarica

Na zanimljivu ideju stigli su u švedskom AIK-u koji svojim navijačima nudi priliku da kupe DNK klupske legende Nils-Erica Johanssona kao božićni poklon. Cijena prava sitnica - 307 funti...

Umjesto kupnje dresa ili nekog drugog klupskog proizvoda, iz švedskog AIK-a odlučili su se na nesvakidašnji potez. 38-godišnji Nils-Eric Johansson morao je zaključiti igračku karijeru zbog problema sa srcem, a jednom od miljenika navijača znanstvenici su uzeli uzorak sline iz usta, kristalizirali DNK i ubacili ga u epruvetu.

Prodat će se 371 uzorak uz koji će u kutijici doći i njegova kapetanska traka za cijenu od 3 499 švedskih kruna (oko dvije i pol tisuće kuna). Jedan takav uzorak može trajati oko 500 godina.

"Kao Jurski park, za 500 godina možda vidite puno Johansson koji trče uokolo. Nije 100% moja DNK, već 99%. Taj 1% vrlo mi je važan jer mogu zadržati "autorsko pravo" na DNK. Nećete moći staviti moj DNK na mjesto zločina na primjer jer ne bi potpuno odgovaralo, tako da bi se odmah moglo reći da to nisam ja", kazao je Johansson za BBC.

Kroz svoju je karijeru bio član Bayerna i Nürnberg, četiri je sezone igrao za Blackburn, a dvije za Leicester, dok je od 2007. igrao za AIK.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!