Košarka

William Magarity pao na doping testu: "Preuzeo je potpunu odgovornost"

Petar Jenjić • srijeda, 02.01.2019.
William Magarity pao na doping testu: "Preuzeo je potpunu odgovornost"
Foto: FaH

Igrač Zadra William Magarity nije prošao doping test zbog neprijavljivanja lijeka za astmu čija je dozvola za izuzeće istekla prošle godine, ali nije produžena. Iz kluba ističu kako je cijela ova priča isključivo njegova krivnja te da je potpuno preuzeo odgovornost. Izvan terena prisilno će biti barem tri mjeseca...

Ipak, nakon dobrih vijesti i potpisa Luke Žorića, postoje i određeni problem za Zadar jer je William Magarity pao na doping kontroli.

"Radi se o tome da kao astmatičar može uzimati neke lijekove koje treba prijavljivati. Do dolaska u Zadar koristio je lijek koji je prijavljivao i imao dopuštenje za korištenje, ali dolaskom ovdje to nije napravio i jednom je prilikom uzeo lijek. Uslijedila je analiza na kontroli koja je pokazala pozitivan rezultat što je dovelo do osnovane sumnje za uzimanje nečega što nije prijavljeno pa je zaradio suspenziju", kazao je na press konferenciji direktor Zadra Željko Žilavec.

Magarity sada nema pravo ni treniranja ni igranja s momčadi, ali iz kluba ističu kako igrač ima punu podršku koju je zaslužio svojim pristupom prema klubu, navijačima i utakmicama.

"Maksimalno smo zaštićeni i ne odričemo ga se. Ipak, po nekim stvarima trebamo postupati, a sve će se znati za 15-20 dana. Propust je napravio i snosit će sankcije, a samim time što nije u momčadi ih već snosi. To nije uzimanje dopinga već samo lijeka koji se nalazi na zabranjenoj listi zbog čega nije prihvatljiv. Nažalost, takve se stvari događaju", nastavio je direktor kluba.

"Ima dozvolu za izuzeće tog lijeka četiri ili pet godina, ali isteklo mu je početkom prošle godine i nije ga produžio. Preuzeo je u potpunosti odgovornost i cijela je priča koja se dogodila isključivo njegova krivnja. Nadamo se da neće biti rigorozna kazna jer se radi o lijeku za astmu."

Suspenzija, koja iznosi minimalno tri mjeseca, može ostati ista, ako se uzme u obzir njegova medicinska dokumentacija. Sada ga čeka saslušanje pred Zavodom za toksikologiju gdje bi kazna trebala biti potvrđena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKL1. HKLZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!