Rukomet

Korejski izbornik: "U svakoj utakmici igrat će barem jedan igrač iz Sjeverne Koreje"

Mihaela Bradovski • petak, 04.01.2019.
Korejski izbornik: "U svakoj utakmici igrat će barem jedan igrač iz Sjeverne Koreje"
Foto: EPA

Južna i Sjeverna Koreja nastupaju na predstojećem Svjetskom prvenstvu kao Ujedinjena Koreja, a izbornik Cho Young-Shin priznaje kako nije bilo jednostavno uklopiti dojučerašnje neprijatelje u reprezentaciju...

Formiranje Ujedinjene Koreje predstavljalo je veliki izazov za sve strane. Naime politička situacija između Južne i Sjeverne Koreje, posebno ako se zna da ima vojnika i s jedne i s druge strane u reprezentaciji, podizala je napetost, ali danas je sve u redu i stvari normalno funkcioniraju.

Izbornik Cho Young-Shin trenira vojni klub u Južnoj Koreji, a sada u sastavu ima četvoricu vojnika iz Sjeverne Koreje.

"Kada smo se prvi put susreli sa sjevernim Korejcima, bilo je čudno. Međutim sa svakom večeri u hotelu, svakim treningom, svakim ručkom, sve više smo se zbližavali i sada smo prijateljski raspoloženi", ističe izbornik.

Cho Young-Shinu pomaže pomoćnik koji dolazi iz Sjeverne Koreje i već se dobro nadopunjuju. Izbornik za kraj obećava: "Mogu garantirati da će u svakoj utakmici igrati barem jedan igrač iz Sjeverne Koreje. Imali smo samo dva tjedna, ali sasvim dovoljno vremena da uoči jake strane i slabosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!