Rukomet

Dinart izabrao 17 igrača, posljednji treninzi dat će sastav za Brazil

Mihaela Bradovski • utorak, 08.01.2019.
Dinart izabrao 17 igrača, posljednji treninzi dat će sastav za Brazil
Foto: EPA

Francuski izbornik Didier Dinart na Svjetsko prvenstvo u Njemačku i Dansku ipak će povesti 17 igrača. Posljednji treninzi bit će ujedno i zadnji filter koji će dati igrače za prvi dvoboj protiv Brazila...

Kao što je poznato, sve reprezentacije moraju IHF-u predočiti popis od 16 igrača za nastup na Svjetskom prvenstvu u petak prijepodne na tehničkom sastanku stoga ne čudi što neki uzimaju još malo vremena s obzirom na nedoumice koje imaju.

Jedan od njih je i Didier Dinart koji je imao težak posao i morao je otpisati četvoricu igrača. Zasad je otpisao trojicu i u Njemačku ih vodi 17 te će posljednji treninzi odlučiti s kojih 16 igrača kreće u Prvenstvo i dvoboj protiv Brazila.

S popisa su tako otpali Olivier Nyokas, Raphael Caucheteux i Nicolas Tournat, a sva trojica otpali su zbog obrane. Ispred njih su ostali polivalentni igrači koji su napadački na u najmanju ruku solidnoj razini, a obrambeno su iskoristiviji i bolji od navedenog trojca.

"Raphael je i dalje najbolji strijelac francuske lige u povijesti i legitimni kandidat, ali s Guigoum i Maheom na lijevom krilu, smanjuje se prostor s tim da s Grebilleom dobivamo igrača koji u obrani može igrati dvojku. Romain Lagarde i Timothey N'Guessan su dobri obrambeni igrači i vrlo su polivalentni dok bi s Nyokasom u igri stalno morali raditi izmjenu u obrambenoj fazi. Tournat je trenutno naš najbolji napadački pivot, ali ima nesreću da su tu još trojica pivota svjetske klase koji su za nijansu bolji u obrani", komentirao je Dinart.

Na popisu su tako ostali:

Vratari: Cyril Dumoulin (Nantes), Vincent Gerard (Montpellier)

Lijeva krila: Mathieu Grebille (Montpellier), Michael Guigou (Montpellier), Kentin Mahe (Veszprem)

Lijevi vanjski: Romain Lagarde (Nantes), Timothey N'Guessan (Barcelona)

Srednji vanjski: Nicolas Claire (Nantes)

Desni vanjski: Dika Mem (Barcelona), Adrien Dipanda (St. Raphael), Nedim Remili (PSG)

Desna krila: Valentin Porte (Montpellier), Luc Abalo (PSG), Melvyn Richardson (Montpellier)

Pivoti: Ludovic Fabregas (Barcelona), Luka Karabatić (PSG), Cedric Sorhaindo (Barcelona)

Jasno je kako Dinart ima dosta opcija i neki igrači mogu pokriti i više pozicija uz službeno navedene kao primjerice Mahe (srednji vanjski), Mem (srednji vanjski), Porte (desni vanjski), Richardson (desni vanjski).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!