Rukomet

Gudmundsson: "Pozitivni smo uoči početka turnira i idemo napraviti nešto dobro"

Branimir Korać • srijeda, 09.01.2019.
Gudmundsson: "Pozitivni smo uoči početka turnira i idemo napraviti nešto dobro"
Foto: Davor Sajko

Islanđani će biti prvi hrvatski protivnik na Svjetskom prvenstvu, a neposredno prije Prvenstva zaradili su težak udarac ozljedom i otpadanjem Gudjona Valura Sigurdssona...

Izbornik Gudmundur Gudmundsson nije imao jednostavan posao na pripremama, ali niti kasnije kada je trebao izabrati putnike na Svjetsko prvenstvo.

"Ove pripreme bile su pune uspona i padova zbog ozljeda i bolesti koje su pogađale momčad. U zadnjih 24 sata jako malo sam spavao, bilo je vrlo teško odlučiti se kojih 16 igrača ćemo voditi. Neki su nam nedostajali, na nekim pozicijama nije bilo velikih razlika, bio je to vrlo težak posao."

Izbornika je najviše pogodila situacija s Gudjonom Valurom Sigurdssonom koji je na kraju otpao s popisa.

"To je veliki udarac, posebno jer se dogodilo neposredno prije Prvenstva. U ponedjeljak je imao pozitivan pregled i ništa nije govorilo da će otpasti stoga je bilo posve neočekivano saznati koliko je situacija ozbiljna", ističe Gudmundsson.

Sigurdsson će definitivno propustiti početak turnira, ali postoji mogućnost oporavka u nekoj kasnijoj fazi turnira što izbornik ne odbacuje, ali neće se zavaravati i izričito računati na to. "To su ozljede kod kojih treba vremena, nekad više, nekad manje.".

Islanđani nastup na Svjetskom prvenstvu otvaraju u petak protiv Hrvatske.

"Idemo utakmicu po utakmicu i potpuno smo koncentrirani samo na Hrvatsku. Nisam niti razmišljao o tome koliko će nam tko nedostajati, u potpunom fokusu nam je skupina igrača koju imamo na raspolaganju i s kojom ulazimo u utakmicu. Ovo je mlada reprezentacija koja u naredne tri godine može napraviti puno. Možemo reći kako je ovo prva faza, pozitivni smo uoči početka turnira i idemo napraviti nešto dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!