Rukomet

[Vijesti.hr] Horvat: "Kad si u reprezentaciji dugo kao ja, imaš posebnu ulogu i van terena"

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 09.01.2019.
[Vijesti.hr] Horvat: "Kad si u reprezentaciji dugo kao ja, imaš posebnu ulogu i van terena"
Foto: FaH

Najiskusniji član Červarove svlačionice Zlatko Horvat otkriva svoje očekivanja od Svjetskog prvenstva u rukometu. Nije najstariji, ali ima najduži staž u reprezentaciji...

Godine prolaze, ali Zlatko Horvat ostaje. U PPD Zagrebu debitirao je sada davne 2002. godine, godinu prije najvećeg uspjeha u povijesti reprezentacije. Dio nje postao je nakon svjetskog i olimpijskog zlata. Červar mu je poziv uputio 2005. godine i otad Horvat predstavlja jednu od najvećih konstanti hrvatskog rukometa uopće.

Koliko ga je trenera vodilo u hrvatskom prvaku, vjerojatno ne zna ni sam Zlatko. Suigrače je znao ispratiti iz kluba pa ih ponovno dočekati u poznim godinama, ali on se iz svog 'desnog kuta' nije micao. Kad bi zagustilo, znao je zaigrati i desnog vanjskog.. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da Horvat upravo gazi 25. godinu u istom klubu - u Zagrebov sustav zakoračio je kao dječak - 1994. godine. Period je to koji mnogi igrači ni ne provedu igrajući na profesionalnoj razini.. Ponuda je naravno, bilo, ali ljubav prema Zagrebu uvijek se pokazala jačom.

"Najvažnija stavka zbog koje sam odbijao sve ponude je svakako obitelj. Svi smo se naviknuli na život ovdje, djeca idu u školu, supruga radi, svi imamo neku svoju rutinu. S druge strane, Zagreb kao klub je uvijek bio korektan što se tiče mog ugovora, tako da nisam imao razloga za odlazak."

Što Horvat misli o Lini Červaru te što očekuje na Svjetskom prvenstvu, pročitajte na Vijesti.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!