Rukomet

Najbolji igrač svake utakmice na Svjetskom prvenstvu pomoći će jednoj mladoj rukometnoj momčadi

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2019.
Najbolji igrač svake utakmice na Svjetskom prvenstvu pomoći će jednoj mladoj rukometnoj momčadi
Foto: FaH

IHF je odlučio promijeniti način dodjele nagrade za najboljeg igrača utakmica na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Nagrade će dobivati djeca kojoj je oprema najpotrebnija...

Kao i na svim velikim natjecanjima, tako i na ovom Svjetskom prvenstvu posebni žiri odlučit će o najboljem igraču svake utakmice. Dosad je bila praksa da najbolji igrač dobije sat, diplomu ili trofej, no u Njemačkoj i Danskoj to će se promijeniti.

Naime IHF je u suradnji s danskom tvrtkom hummel odlučio kako će onaj igrač koji bude izabran za igrača utakmice odlučiti kojoj će mladoj rukometnoj momčadi proslijediti donaciju. Ona momčad za koju se igrač odluči dobit će od navedene danske tvrtke kompletnu opremu za cijelu mladu momčad.

Prvenstveni cilj je doniranje opreme za one igrače i momčadi koji su u teškoj situaciji i nemaju mogućnost nabavljanja nove opreme, a IHF ističe kako će na taj način izravno biti donirana oprema za 1152 djece.

"Smatramo kako je to sjajna ideja i izvrsna inicijativa. Vjerujemo da je rukomet najljepša igra na svijetu i lijepo je da možemo omogućiti onoj djeci koja nisu imala previše sreće igranje u potpuno novoj opremi. Nadam se da će igrači i svi sudionici ovoga raširenih ruku dočekati našu inicijativu", istaknuo je predsjednik IHF-a Hassan Moustafa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!