Rukomet

Njemačka kreće protiv Koreje: "Želimo pokazati da smo puno bolja reprezentacija"

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2019.
Njemačka kreće protiv Koreje: "Želimo pokazati da smo puno bolja reprezentacija"
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvu rukometu danas u Berlinu otvaranju Njemačka i ujedinjena reprezentacija Južne i Sjeverne Koreje. Povijesna utakmica za Korejce, a velika prilika za Nijemce da na pravi način uđu u turnir...

Jedan od glavnih njemačkih aduta u fazi obrane Finn Lemke nabrojao je nekoliko stvari koje je potrebno ispuniti i pobjeda protiv ujedinjene Koreje u tom slučaju neće izostati.

"Moramo protiv Koreje odigrati dobru obranu i vratari moraju imati dobar dan. Isto tako trebamo smanjiti tehničke pogreške i pokušati doći do što je više moguće laganih golova. Ako to ispunimo, bodovi neće izostati. Nije stvar samo u obrani, rukomet je dobro balansirana igra i morat ćemo biti dobri na obje strane parketa. Bit će važno da se u obrani dobro krećemo na strani lopte da nam se ne događaju situacije u kojima igrač ostaje sam i mora pokriti veliki prostor."

"Radili smo dugo i naporno te jedva čekamo da sve počne", dodaje Lemke, ali i upozorava: "Bit će to drugačiji rukomet od onog na kakav smo navikli."

Koreja je specifična reprezentacija, ali Patrick Groetzki traži ozbiljan nastup i odmah potvrdu visokih ambicija.

"Želimo pokazati da smo puno bolja reprezentacija. Njihov stil je vrlo neuobičajen jer su dosta niži od svih europskih reprezentacija, ali zato imaju veliku brzinu u nogama."

Koreja je jedina reprezentacija koja ima 20 prijavljenih igrača, tu ih je 16 iz Južne Koreje te četvorica iz Sjeverne Koreje. Prvi put u povijesti nastupa kao ujedinjena reprezentacija.

"Riječ je o reprezentaciji koja ima puno momčadskog duha i za nju će svaka utakmica biti iznimno emotivna. Ovo je povijesni nastup za tu reprezentaciju", upozorava izbornik Prokop.

Susret u Berlinu počinje u 18:15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!