Rukomet

Morros: "Najveći rival u prvoj rundi bit će nam Hrvatska"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Morros: "Najveći rival u prvoj rundi bit će nam Hrvatska"
Foto: EPA

Španjolska i na ovo Prvenstvo dolazi po odličje iako Viran Morros nabraja sedam kandidata za medalje. Među njih uvrstio je i Hrvatsku...

Iskusni Španjolac Viran Morros i na ovom Prvenstvu bit će stup obrane i igrač pokraj i preko kojeg se ne prolazi tako lako. Uoči početka Prvenstva Morros ističe kandidate za odličja, a u krug sedam reprezentacija svrstao je i Hrvatsku.

"Šest je ili sedam momčadi koje bez problema mogu biti u polufinalu. Dva domaćina Njemačka i Danska, zatim Francuska, Švedska pa Norveška koje su na prošlim velikim natjecanjima pružile sjajne predstave, tu je još i Hrvatska, koja se nalazi u našoj skupini, i zatim mi, koji se također nadamo uključenju u borbu za medalje", ističe Morros u razgovoru za AS.

U skupini B Hrvatska će predstavljati najveću opasnost za Španjolce.

"Najveći rival u prvoj rundi bit će nam Hrvatska, ali generalno se nalazimo u teškoj skupini. Makedonija će biti težak ispit, Island je uvijek konkurentan i jak u obrani. Sve će to biti utakmice na visokoj razini."

Iako je potpuno jasno kako španjolski apetiti idu dalje od utakmice polufinala, Morros je, baš kao i mnogi akteri iz drugih reprezentacija, kao glavni cilj apostrofirao plasman u "prvih sedam".

"Ne samo da nam je skupina komplicirana već se i križamo s jednom takvom, ako prođemo dalje. Plan je ići utakmicu po utakmicu s vizijom da takvim pristupom doguramo do polufinala. Sama ta završnica bila bi fantastičan rezultat. Za doći do faze u kojoj imate priliku boriti se za medalju trebate i sreće; tko će u te završne utakmice ući s dovoljno energije, tko će imati najmanje problema s izostancima. Glavna želja, ona minimalna, je da se nađemo u skupini najboljih sedam reprezentacija, što je bitno za Olimpijske igre. Nama posebno jer smo one u Riju 2016. godine propustili."

Španjolska i Hrvatska sastat će se u posljednjem, petom kolu koje je na rasporedu 17. siječnja. Prva španjolska prepreka bit će pak slabašni Bahrein, a odmah zatim Island.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!