Rukomet

Dinart povukao očekivanu odluku: Nikola Karabatić ulazi umjesto Sorhaindoa

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
Dinart povukao očekivanu odluku: Nikola Karabatić ulazi umjesto Sorhaindoa
Foto: FaH

Cedric Sorhaindo saznao je kako neće moći nastupiti u nastavku Svjetskog prvenstva, a umjesto njega u 16 ulazi Nikola Karabatić, baš kao što se i najavljivalo...

Francuska je izvršila prvu od tri moguće izmjene i to prisilno. Cedric Sorhaindo zaradio je rupturu mišića tijekom susreta protiv Njemačke, ona je potvrđena na današnjim pregledima, a umjesto njega ulazi Nikola Karabatić.

Sorhaindo je u ranoj fazi susreta s Njemačkom izašao van šepajući, pružena mu je pomoć i već nakon susreta Didier Dinart dao je naznaku kako je teško za očekivati oporavak Sorhaindoa i da će morati razmisliti o novim opcijama.

Logična opcija bio je Nikola Karabatić s obzirom da se oporavio od operacije i spreman je za nastup, a ionako se očekivalo da će dobiti priliku u drugom dijelu Prvenstva. Dinart je tako izbjegao odluku koga eliminirati kako bi uskočio Karabatić stariji, no sigurno nije presretan što je otpao upravo Sorhaindo, jedan od ključnih igrača u obrani.

Karabatić će tako biti u momčadi već u susretu s Rusijom gdje se može očekivati za njega i ponešto minuta.

Odlaskom Sorhaindoa, kapetansku ulogu preuzima Michael Guigou kojem će to biti prvi put da je kapetan reprezentacije. Znači za postati kapetanom Francuske trebalo mu je 266 utakmica i niz osvojenih trofeja. "Momčad ga respektira, a on uvijek vodi brigu o koheziji unutar kadra", istaknuo je Dinart.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!