Rukomet

Mađari ostali bez Csaszara i iskoristili zadnju izmjenu, Danci čekaju reakciju Henrika Tofta Hansena

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Mađari ostali bez Csaszara i iskoristili zadnju izmjenu, Danci čekaju reakciju Henrika Tofta Hansena
Foto: EPA

Uoči početka glavne runde Svjetskog prvenstva u rukometu Mađarska je povukla i posljednju zamjenu, otpao je Gabor Csaszar. Danci imaju nekoliko otvorenih pitanja i za očekivati je da će i oni vrlo brzo početi povlačiti izmjene...

Mađari su ostali i bez trećeg igrača i to još jednog važnog igrača koji će im puno nedostajati. Nakon što su već otpali Gabor Ancsin i Iman Jamali, sada je otpao i Gabor Csaszar čime jaka mađarska linija postaje hendikepirana.

Umjesto Csaszara za kojeg se neko vrijeme čekalo hoće li se uspjeti oporaviti, ušao je mladi Zoltan Szita. Ovo nisu jedini problemi za Mađare jer ozljede vuku i Zsolt Balogh, koji usput rečeno nije s momčadi već je u Mađarskoj gdje mu supruga treba roditi, te Richard Bodo koji je ipak u boljoj situaciji i odradio je posljednji trening u potpunosti.

Tu nije kraj mukama za mađarskog izbornika, trojici igrača supruge su u visokom stupnju trudnoće i Savez je već poručio da će im dopustiti odlazak kući na dan poroda. Jedan od njih je i Mate Lekai, ključni igrač reprezentacije.

Problema ima i danski izbornik Nikolaj Jacobsen koji je definitivno ostao bez Renea Tofta Hansena, a posljednji trening nije odradio niti Nikolaj Oris koji vuče lakšu ozljedu i lako je moguće da će propustiti susret s Mađarskom.

Dobra vijest za Jacobsena je oporavak Henrika Tofta Hansena koji je bez problema odradio cijeli trening punim intenzitetom, a prije nego ga prijavi za nastavak Prvenstva, Jacobsen će pričekati kako će Hansenovo tijelo reagirati u subotu.

Šveđani su potvrdili kako Jima Gottfridssona neće biti u glavnoj rundi te će ga zamijeniti Fredric Pettersson, a Gottfridssonov povratak moguć je u nokauz fazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!