Rukomet

Danski suci predlažu: "Možda bi bilo dobro trenerima dopustiti 'challenge'"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.01.2019.
Danski suci predlažu: "Možda bi bilo dobro trenerima dopustiti 'challenge'"
Foto: EPA

Ne smiruju se diskusije nakon ključne pogreške danskih sudaca na kraju susreta između Hrvatske i Njemačke, a upravo oni predlažu uvođenje nekih novosti koje bi pomogle sucima i trenerima...

Mads Hansen i Martin Gjeding zalažu se za uvođenje takozvanog "challengea" čime bi treneri mogli zatražiti pregledavanje snimke spornog trenutka. Naravno, broj challengea bio bi ograničen, ali tako bi dobila svoj smisao i videotehnologija koja se trenutno ne koristi dovoljno.

"Treba raditi da se takve stvari ne događaju, možda bi bilo dobro rješenje da se bolje koristi pregledavanje snimke. Već smo vidjeli u drugim sportovima da treneri imaju pravo na takozvani 'challenge', to bi možda pomoglo u rasvjetljavanju stvari", poručuju Danci.

U IHF-u nisu protiv novih prijedloga, a predsjednik sudačke komisije Ramon Gallego najavljuje da će se o tome razgovarati.

"Otvoreni smo u poboljšavanju imidža rukometa u svijetu. Nakon Svjetskog prvenstva razgovarat ćemo o mnogim stvarima pa, naravno, i o toj ideji. Već smo vodili neke razgovore, ali idemo korak po korak."

Martin Gjeding žali što nije postojala ta mogućnost na ovom Prvenstvu i da je Lino Červar nije mogao iskoristiti.

"Šteta što to nije postojalo jer bih donio drugačiju odluku na kraju, prilično sam uvjeren u to. Ne bih morao previše gledati snimku da bih shvatio da sam pogriješio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!