Zimski sportovi

15. Trofej Zagrebačkih pahuljica: U Zagrebu rekordan broj ekipa

Sportnet • srijeda, 06.02.2019.
15. Trofej Zagrebačkih pahuljica: U Zagrebu rekordan broj ekipa

15. Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju ove će godine okupiti najviše sudionika u povijesti. Rekordan broj klizačica, 620 iz 10 zemalja Europe i Amerike već je stigao u Zagreb, a u petak i subotu na led zagrebačkog Doma sportova izaći će ukupno 31 ekipa.

"Hrvatsku će predstavljati šest ekipa u svim dobnim uzrastima predvođenim seniorskom ekipom Zagrebačkih pahuljica, koje su nedavno uspješno nastupile i na jakom natjecanju u Salzburgu. Jako smo sretni i ponosni što hrvatsko klizanje posljednjih godina ponovno raste kako u kvaliteti, tako i u brojnosti natjecateljica, što pridonosi i uspjesima naših klizačica. Drago nam je da je upravo Trofej prepoznat kao vrlo kvalitetno natjecanje što nam konstantno potvrđuju predstavnici drugih nacionalnih saveza, a najbolji je pokazatelj zapravo stalni dolazak ekipa iz samog svjetskog vrha", rekla je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

"Zagreb je omiljeno odredište ponajboljih svjetskih ekipa sinkroniziranog klizanja, što govori o kvaliteti ovoga natjecanja. Raduje nas velika posjećenost, već godinama Trofej Zagrebačkih pahuljica u Ledenu dvoranu mami tisuće ljubitelja ovoga sporta, a gledatelji nisu samo domaći već ima i jako puno stranaca, što doprinosi i turističkom značaju Zagreba i to nas jako veseli", rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Od ekipa izdvajamo dolazak aktualnih svjetskih juniorskih prvakinja Junost iz Rusije, a dolaze nam i ruske seniorske doprvakinje Tatarstan koje su na 2 zadnja Svjetska prvenstva bile 6. Tu su i prvakinje Njemačke - Team Berlin 1 koje su na Svjetskom prvenstvu 2018. bile 1desete, zatim Miami University aktualne osvajačice bronačne medalje s prvenstva SAD-a i mnoge druge.

"Dosad smo organizirali 20 sinkro-natjecanja na kojima je ukupno nastupilo 159 ekipa sa svih kontinenata, sa oko 12.000 sudionika, a sve je vidjelo oko 123.000 gledatelja. Zagreb je jedini grad u svijetu koji je dobio povjerenje Svjetske klizačke federacije da organizira dva svjetska seniorska te dva svjetska juniorska prvenstva, kao i dva svjetska juniorska kupa, i na to smo izuzetno ponosni", rekao je počasni predsjednik kluba Zagrebačkih pahuljica i jedan od začetnika ovoga natjecanja Zoran Kovačević.

"Djevojke su i više nego spremne, i svi zajedno jedva čekamo izaći pred domaću publiku. Atmosfera u ekipi je odlična, djevojke ne posustaju, odrađuju sve svoje obaveze te se nadamo da će plod rada biti vidljiv i kroz rezultat. Voljela bih da malo poboljšamo tehničke ocjene, te pred svojom publikom napraviti dobru interpretaciju tako da na kraju svi budemo zadovoljni", rekla je glavna trenerica Ozana Miljković.

"Ekipa je spremna i u punom je radnom naponu. Jako smo sretne što ćemo nastupati pred domaćom publikom. To je uvijek veselje i ostvarenje naših snova. Očekujemo punu dvoranu i puno ekipa. Jaka je konkurencija što je i nama drago da možemo vidjeti na našem terenu tako dobre ekipe i možemo se usporediti s njima", rekla je kapetanica Zagrebačkih pahuljica Anamarija Kasić.

Ulaznice za 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova po cijeni od 20 kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!